Robertsson klar - så långt är kontraktet

Nu bekräftas att Bert Robertsson tar över som tränare i Linköping HC.

10 april 2019 12:37

Bert Robertsson är klar som ny tränare i LHC – och har skrivit på ett treårskontrakt.

SportExpressen var först med att under onsdagen skriva att det nu var klart att Bert Robertsson tar över coachjobbet i Linköping. Strax senare kunde även Sporten bekräfta uppgifterna och att han skulle presenteras inom någon eller några timmar.

Nu är det officiellt.

– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger Bert Robertsson till klubbens hemsida.

– Som sagt, jag kliver in en situation där det finns mycket kunskap, ambition och det är exakt det jag letar efter. Jag ser fram emot att jobba med hungriga människor som vill framåt och göra något bra för LHC.

Redan när Tommy Jonsson fick sparken nämndes Bert Robertsson som ett tänkbart tränarnamn i LHC och sedan dess har general managern Niklas Persson sonderat marknaden och träffat ett antal kandidater.

– Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Niklas Persson.

Som vi tidigt kunde berätta har målet varit att hitta någon med ett tydligare ledarskap och högre krav och Robertsson anses stämma väl in på den beskrivningen. Han har inte tidigare varit huvudtränare, men nu är tanken att han ska bli det i Linköping och få Klas Östman och Johan Åkerman vid sin sida.

Efter åtta säsonger i Skellefteå tackade profilen nyligen för sig efter kvartsfinalförlusten mot Djurgården och nu får han i uppdrag att lyfta hockeyn i Linköping. Klubbens plan har hela tiden varit att skriva treårskontrakt med nye tränaren så att han kan vara med under hela den treårssatsning som görs från och med i höst.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten, Rebecca Candevi