Positiva LHC-besked – och ett negativt

Några positiva besked för LHC – och ett negativt. Wilma Tanskanen har drabbats av bakslag och är tillbaka på ruta ett efter hjärnskakningen.

Zoe Hickel närmar sig comeback.

Zoe Hickel närmar sig comeback.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-10-30 21:00

– Just nu är hon hemma i Finland för att kurera sig och eventuellt träffa någon läkare för att se om man kan komma till rätta med bekymren. Tyvärr har det gått bakåt på slutet och nu hon på ruta ett igen, säger tränaren Madeleine Östling om läget för den finska forwarden som varit borta länge efter en smäll mot huvudet tidigt under säsongen.

Däremot är förhoppningen att två spelare ska vara tillbaka i laguppställningen i torsdagens hemmamöte med Brynäs:

Backen Ingrid Morset och anfallsstjärnan Zoe Hickel har tränat i veckan och är aktuella för spel.

– Klart att det skulle betyda mycket att få tillbaka dem. Dels får vi två kroppar till och dels pratar vi om vår lagkapten och om en av våra ledande offensiva spelare, säger Östling.

Pernilla Winberg känner sig bättre i huvudet, men är nu sjuk och därför inte aktuell förrän tidigast efter landslagsuppehållet. Isabell Palm, som knäskadades i genrepet före seriestart, har gått på is igen.

– Hon är nog åtminstone två veckor bort. Men det går framåt. Uppehållet som kommer inom kort kommer lägligt för oss, säger LHC-tränaren.

Tippade topplaget har som bekant, och delvis beroende på alla skador, inlett svagt med just nu en sjunde plats med 14 poäng av 39 möjliga. Samtidigt ligger hårdsatsande Brynäs trea, där förra LHC-profilen Lara Stalder dominerar stort med 22 gjorda poäng.

– Det är ett framtungt lag. De har sina stjärnspelare som vi måste ligga mycket tätt på, säger Madeleine Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!