Persson: "Kan inte säga när det blir klart"

Adam Helewka är klar – och nu väntar LHC-fansen på backförstärkning. "Jag kan omöjligt säga när det blir klart", säger general managern Niklas Persson.

8 oktober 2019 14:50

Med Mattias Bäckman på frånvarolistan och borta på obestämd tid är tabelljumbon Linköping HC som bekant på backjakt.  

Det vet vi.

Men enligt Niklas Persson finns inget högaktuellt just nu.

– Det kommer inget pressmeddelande idag, det kan jag lova, säger han.

När kommer det då?

– Det vet jag inte. Det är mycket möjligt att vi kan vara nära, men det är också mycket möjligt att vi inte är det. Det är lite så det fungerar. Det har hänt tidigare att man trott att det är klart, men så har något annat på sitt sätt mer attraktivt lag som kan kasta in mer pengar fått en skada och helt plötsligt är det kört.  

– Jag hade kunnat plocka in en back för länge sen. Det hade inte varit några problem alls. Men då hade det inte blivit efter den profil som vi söker efter och då har vi hellre tålamod. Vi tänker inte värva bara för att och jag kan omöjligt säga när det blir klart, säger Niklas Persson.

 

Du har tidigare sagt att en ny back är prio ett. Ändå började ni med att ta in en anfallare (Adam Helewka).

– Bara för att en back är prio ett betyder det inte att du också har prio två, tre och fyra. Ibland dyker det upp möjligheter och med Adam var det ett bra läge med tanke på hur marknaden ser ut.

Växjö värvade nyligen finske Ilari Melart. Var ni med och ryckte där?

– Jag har pratat med honom. Absolut. Det är en bra back och en stabil pjäs. Men han kan inte komma förrän i slutet av oktober och vår ambition är att ha någon plats innan dess.

Vad för typ av back vill ni ha?

– Vi ska skaffa en ersättare till Bäckman. I den här ligan är han en toppback åt båda hållen och det är inte säkert att vi hittar någon med exakt samma kvaliteter. Då kanske man får ta mer av det ena eller det andra. Jag ska inte heller hymla om att jag pratat med vissa spelare som inte har SHL som sitt första alternativ.  

 

Förhoppningen är att få Adam Helewka, som efter några månader med Barys Nur-Sultan i Kazakstan byter KHL mot SHL, spelklar till lördagens viktiga bortamöte med Leksand, men enligt Niklas Persson är det inte alls säkert att alla papper och tillstånd med visum och annat hinner bli klara.

– Vi ska göra allt vi kan och skyndar på så mycket som möjligt. Men det har sin gång som ska följas och vi kan inte göra mer, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten