LHC-tränaren: "Tabellen ljuger inte"

LHC har gjort första målet i sju matcher – och förlorat allihop. Ett jätteras i andra perioden förstörde kvällen i Växjö.

Jacob Johansson hade en olycklig period i Växjö.

Jacob Johansson hade en olycklig period i Växjö.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-26 20:29

– Tabellen ljuger inte. Vi är och har inte varit tillräckligt bra, sa Bert Robertsson.

LHC-tränaren suckade efter ännu en tung smäll denna mörka höst.

Motgångarna bara fortsätter och efter 2–6-förlusten mot Växjö är det nu ännu tydligare jumboläge i tabellen med tre poäng upp till just smålänningarna över kvalstrecket.

– Jag är helt övertygad om att alla vinna lika mycket. Vi har hittat formeln för att spela riktigt bra hockey emellanåt, men vi har inte hittat formeln för att vinna. Det krävs en ödmjukare inställning och vi behöver den jäkligt fort, sa Bert Robertsson.

Vems ansvar är det?

– Det är allas ansvar. Ledare och spelare tillsammans. 

Sex mål insläppta – vad säger du om målvaktsinsatsen?

– Jag vill inte peka finger mot någon enskild individ.

LHC spelade alldeles utmärkt i en period, ledde med 2–0 efter mål av Adam Helewka och William Worge Kreu och det kunde till och med ha varit mer.

Men sen. . . ja, vad hände sen?

På 114 sällsynt olyckliga sekunder i andra perioden gick hemmalaget från 0–2 till 3–2 (förre LHC-aren Fredrik Karlström spräckte nollan) och strax senare kom också 4–2 genom Ilari Melart. Jacob Johansson hade en olycklig kväll i LHC-kassen och byttes ut efter sista målet, men samtidigt fick han inte mycket till hjälp när spelet i egen zon kollapsade.

Igen.

Det var samma tendens under en kort period mot Färjestad häromsistens och det kostade två poäng då.

Nu kostade det tre.

Robertsson försökte sig inte på några taskiga bortförklaringar efter det ångestladdade bottenmötet.

– Det såg ut som vi trodde att Växjö skulle vika ned sig, vi tappade disciplinen och bet oss själva i foten. Det går inte att tumma på någonting och det borde vi ha lärt oss nu. Första perioden var kanske den bästa vi gjort och budskapet inför den andra var att spela på samma sätt

– Det här är elitidrott och på den här nivån handlar det om att hela tiden vara noggranna. Det var vi inte. Det är för ofta som vi givit motståndarna chansen att ta sig in i matchen och även ta sig förbi. Det går inte att släppa på saker som vi vet att vi att vi ska göra, sa LHC-tränaren.

Det gjordes ett försök att komma tillbaka i slutperioden, men det hände inte tillräckligt mycket och i stället kom två snabba hemmamål strax före slutet.

Därmed ännu en förlust – efter ännu en tappad ledning.

– Vi har inte varit särskilt bra på att jaga, sa Bert Robertsson.

Eddie Larsson, lagkaptenen, sa:

– Klart att det är tufft. Matchen rinner oss ur händerna i andra perioden när vi inte får stopp på rullningen. Det räcker inte att spela bra i 20 minuter utan vi måste få ihop en hel match. Vi vet att vi kan spela hockey och tron finns kvar.

Sena nyförvärvet Jarno Kärki gjorde debut direkt, svarade för en godkänd insats och kedjan med Adam Helewka och Henrik Törnqvist skapade en del framåt. Det gjorde även helt nya formationen med Axel Ottosson, Mikael Frycklund och Olle Lycksell.

Men det var förgäves.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!