Nyförvärvet hyllar tränaren: "Gör mig bättre"

Det ska vara skillnad mellan allsvenskan och SHL, även när det gäller försäsongsträning. Mikael Frycklund upplever den just nu – och känner sig i strålande form. "Med Bert som tränare kan du inte vila en sekund", säger LHC:s nyförvärv.

15 augusti 2019 07:00

Efter ännu ett av många tuffa träningspass den här sommaren stannade Mikael Frycklund till vid Sportens intervjumikrofon. En lättpratad och öppen 26-åring som gärna pratar om sina första månader i Linköping HC. Efter en hel karriär med allsvensk hockey väntar nu spel i SHL med start om några veckor, men först ska ett antal träningsmatcher avverkas.

Första testet: SM-finalisten Djurgården på torsdagskvällen.

– Som alla andra lag funderar vi över var vi står. Vi vill se lite mönster i det man tränat på de första veckorna. Precis som många av de övriga lagen i serien är det försvarsspel vi riktat in oss på, det är en så stor del av svensk hockey. Både SHL och allsvenskan är ligor med hårt arbetande lag, säger Mikael Frycklund.

Han fick sitt genombrott i Västerås förra säsongen med 43 poäng på 50 matcher och presenterades som LHC:s första nyförvärv i våras. Nu har det gått några månader och 26-åringen har haft tid att känna in livet som proffs i en SHL-klubb.

– Det är stor skillnad mot allsvenskan, det måste jag vara ärlig och säga.

Hur märks det på isen under träningarna?

– Det är störst skillnad med intensiteten. I ett allsvenskt lag så är det intensitet i 20-30 minuter, sen börjar alla slå av. Man blir lite trött och tappar lite fokus, det är inte riktigt samma kravbild. Nu ska jag inte stå och snacka ner Västerås, vi hade en hög kravbild förra säsongen. Men visst är det skillnad att komma till Linköping, säger Mikael Frycklund.

En hårdare träning har gett en spelare i bättre form än någonsin tidigare.

– Jag har lyssnat mycket på Lasse (Thörnholm, fystränaren) och vi ser riktigt bra resultat. Jag vet att det är tidigt än, men jag känner mig mycket piggare än förra säsongen. Det är för att vi tränar så hårt i LHC, säger Mikael Frycklund.

Han hade några småskavanker i våras, men med metodiskt arbete är han nu helt återställd.

– Jag tog itu med det direkt och jobbade upp det. Axlarna har det till exempel varit lite strul med tidigare, men dom har blivit ruggigt starka på bara en sommar. Det är jag riktigt stolt och nöjd med, säger Mikael Frycklund.

Han hyllar nye LHC-tränaren Bert Robertssons stil.

– Man kan inte vila en enda sekund. Ibland åker folk och dricker vatten, då är han där och säger "vi har inte sagt att det är vatten än". Alla måste vara på tå hela tiden.

Det gillar du?

– Absolut. Det gör mig jättemycket bättre. Jag märker en klar skillnad till det positiva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa