Nya smällen för LHC – stjärnan borta

Broc Little saknades vid lördagens match mot Färjestad – och kommer inte till spel nästa match heller. LHC-stjärnan skadade sig på träning i fredags.

18 februari 2019 14:13

– Det är förmodligen en hjärnskakning som han har ådragit sig, tyvärr, sa tränaren Tommy Jonsson efter måndagens ispass där Broc Little inte syntes till.

LHC har haft en säsong som präglats av mycket skador. Almen Bibic var borta en längre period på grund av dubbla hjärnskakningar och Eddie Larsson är inte spelklar efter sin. Nu kan vi lägga till Broc Little på skadelistan – och han ser ut att vara borta av samma anledning. Little missade ju också en del av höstsäsongen på grund av en fotskada.

– Det är självklart att det påverkar och hade du ställt frågan om jag hade behövt de spelarna så är svaret självklart ja. Det är de som vi byggt truppen med innan säsongen, men nu är det som det är. Vi får kriga med dem vi har och tror stenhårt på det. Sen hade små marginaler under förra veckan kunnat göra att vi hade haft fyra eller fem poäng till i serien, säger Tommy Jonsson.

Det var en hård träning med mycket fart och aggressivitet där LHC-tränaren ville ha 100 procent från alla spelare i alla moment.

– Jag tycker vi tappat lite i spelet utan puck och vi har inte varit tillräckligt aggressiva, vilket i sin tur har lett till att vi släppt till lite för mycket målchanser. Vi vill stänga till det genom att vinna fler närkamper ute på isen och genom en lite större portion aggressivitet. Det gäller att ge 100 procent hela tiden, inte mindre. För då blir det förlust, säger Jonsson

LHC möter under onsdagen Örebro på bortais, ett lag som för närvarande ligger bakom LHC i tabellen. Men Örebro har en stark vecka bakom sig och vann bland annat båda mötena med Djurgården.

– Vi vet att Örebro är bra, vilket alla lag i serien är och har vi en bra vecka har vi chansen att klättra i den jämna tabellen, poängterar Tommy Jonsson.

Ett positivt besked efter måndagens träningspass är att Nick Sörensen är tillbaka efter sin avstängning och kommer vara tillbaka på isen mot Örebro.

– Han är en spelare med hög nivå, så han har saknats de tre senaste matcherna där han varit avstängd. Det är skönt att han är tillbaka, säger Tommy Jonsson.

Utöver Broc Littles bakslag såg Kristoffer Gunnarsson ut att ha ont i en arm eller axel och lämnade träningen tidigt. Men några besked om hans status har vi inte i nuläget.

I övrigt är Eddie Larsson, Mattias Bäckman och Sebastian Karlsson fortsatt borta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Rydeberg

Ämnen du kan följa