Nej, LHC fick inte sista skriket

Tvåmålsskytt i comebacken – men Mattias Bäckman lämnade ändå isen som bitter förlorare. "Svårt att tänka på målen när vi förlorade", sa LHC-backen.

30 oktober 2018 22:38

Sedan gjorde han som de flesta andra.

Han suckade.

Tungt.

3–1 blev 3–4 efter straffar mot Djurgården, tredje raka förlusten och tappad serieledning efter höstens första förlust på hemmais. Efter åtta raka vinster tog det stopp. Matchvinnare: LHC-bekantingen Jakob Lilja som svarade för de två sista bortamålen.

– Vi får lära oss något av det här också. Det har varit lite för många tappade ledningar på slutet.

Det är något vi måste förbättra. Det finns inget att skylla på, sa Mattias Bäckman.

Det var första höstmatchen sedan 2013 med en publiksiffra på över 8 000 åskådare i Saab arena. 8 300 är numera lika med fullsatt och enligt uppgift tvingades uppemot 500 besvikna besökare vända i entrén sedan biljetterna tagit slut.

De som var på plats kunde knappast klaga på underhållningen i ett tätt, intensivt och händelserikt toppmöte.

– En bra och jämn match. Sen att vi inte lyckas hålla ihop det, det är klart att det är surt. Det kommer att komma sådana här matcher ibland. Det är nu vi får visa att vi verkligen har karaktär. Det gäller att resa sig efter tuffa förluster. Det är ofta det som de allra bästa lagen är så duktiga på.

Efter fyra år (med ett avbrott och en kortare återkomst) utomlands, i USA och Schweiz, är 25-åringen tillbaka i Sverige. Han hade en tung säsong i Kloten i fjol med nästan bara förluster i ett gjutet bottenlag.

– Från botten till toppen. . . det är som natt och dag. Det är otroligt mycket roligare att spela hockey nu, sa han.

Fast den senaste tiden har inte varit något vidare när han på grund av bekymmer med rygg och höft tvingats till vila. Det blev comeback mot Djurgården – och dubbla mål när han skickade in både 1–1 och 3–1 bakom Adam Reideborn.

– Det har varit frustrerande att missa några matcher, så superkul att att vara tillbaka. Det kändes helt okej. Det var inte hundra, men jag kommer nog att få jobba med det ett tag.

Målen?

– Alltid skönt. Det är bra för självförtroendet. Framförallt när man varit borta ett tag ger det en extra boost. Men det var ett bittert slut och nu tänker man mer på förlusten än på målen. En poäng är alltid något, men vi borde ha haft några till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten