Mylläri gör gärna säsongens första mål

Bättre och bättre för varje dag. För både LHC och Anton Mylläri?

5 oktober 2019 08:00

– Ja, jo men jag tycker nog det. Det tar tid att hitta sina roller och jag tycker framförallt matchen mot Skellefteå var ett stort steg framåt för oss. Vår klart bästa bortamatch, där vi föll på detaljer.

Det blev förlust, 1–3, men det fanns ändå goda intentioner att bygga vidare på.

– Jag tycker att vi drev spelet ganska mycket men tog några onödiga utvisningar så att de fick tillbaka initiativet. Sen är det som alltid i hockeyn, det gäller att göra mål. De var effektivare, vi fick inte in pucken och då blev det förlust.

Åtta matcher spelade nu, vad säger du om lagets insats så här långt?

–  Lite upp och ner. Ganska starka på hemmaplan där vi håller oss bättre till vår game plan. Borta har vi haft det tuffare och inte tagit någon poäng alls. Där har vi släppt in för många lätta mål.

Varför så stor skillnad borta och hemma?

– Jag vet inte. Det är väl nån mental grej som satt sig på bortaplan. När vi släppt in nåt lätt mål så har vi fallit ihop för mycket. Kanske har vi försökt lite för mycket när vi hamnat i underläge och om man inte får utdelning då är det lätt att glömma det defensiva och så åker man på ett mål till.

– Här hemma har vi haft publiken med oss i ryggen som gett mycket energi.

Din egen insats i de åtta matcherna?

– Jag hade några skitmål bakåt i början, Frölunda borta och Brynäs här hemma, där studsarna inte var med mig. Jag har försökt jobba på det och tycker att jag lyft mig de sista matcherna. Spelet mot Skellefteå var jag riktigt nöjd med, jag fick spela mycket och gjorde det bra.

Anton Mylläri – vars pappa Leo tidigare var förbundskapten i brottning – ansågs vara ett jättelöfte som ung och fanns med i de olika ungdomslandslagen. Men utvecklingen stannade av olika anledningar av och Västeråskillen hamnade i allsvenskan, division 1 och i Danmark.

Han hamnade sen i Malmö i SHL där det blev 89 matcher på två säsonger. Han noteras för bara tre mål, alla under den första säsongen.

– Under den andra säsongen hade jag en väldigt defensiv roll i laget, så det kanske förklarar en del. Här får jag jobba lite mer med pucken så jag tror inte att jag kommer nolla i år igen.   

Han erkänner att första målet gärna får komma under lördagen. För på andra sidan står - Malmö.

– Klart det blir speciellt. Det är många kvar i laget sen jag spelade där, så det ska bli jäkligt kul att möta dem igen. Förhoppningsvis kan jag deras spelare ganska bra och vet vad jag ska göra mot dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén