Little: "Vi måste börja ta tre poäng"

Ovanligt viktig vecka väntar för LHC – då är Broc Little spelklar igen. "Vi måste börja ta tre poäng", säger han.

10 oktober 2019 15:00

Nio matcher spelade i SHL-hockeyn – och Linköping HC är sist i tabellen med bara sex poäng. Med start mot Leksand på lördag väntar en nyckelvecka med möten med Örebro och Oskarshamn därnäst. Tre lag som LHC av allt att döma behöver ha bakom sig för att ha en chans på slutspel och för att inte riskera att dras in i kvalstriden.

Det positiva: både Broc Little och Patrik Lundh tränade för fullt på torsdagen.

I samma kedja.

Med Adam Helewka, nye kanadensaren, som tredje länk.

– Det märks att Adam har skickligheten och jag hoppas att vi kan hitta kemi snabbt. Vi behöver fler mål och det blir ett av våra viktigaste jobb att göra det, säger Broc Little till Sporten.

 

Amerikanske skyttekungen har missat de senaste matcherna på grund av hjärnskakning och med facit i hand borde han ha missat en till.

– Ja, jag skulle inte ha spelat mot Luleå. Det förstod jag efteråt. Det var samma sak för några år sedan och mot Luleå den gången också. Då var jag borta en månad efter det, men som tur var gick det snabbare den här gången. Det tar ett tag innan jag är uppe på hundra procent igen, men det känns okej, säger han.

Har du varit orolig?

– Orolig vet jag inte, men det finns många skador där du kan trotsa smärtan och spela ändå. Det går inte när det är smällar mot huvudet. Framförallt när vi ligger där vi ligger är det tufft att sitta hemma och inte kunna hjälpa till.

Det är en viktig vecka som väntar.

– Absolut. Det är flera lag som vi slåss med därnere. Vi måste börja ta tre poäng och vi behöver göra det snabbt. 

Dina intryck av senaste matcherna?

– Det har varit matcher som vi kunde ha vunnit, men inte matcher som vi skulle ha vunnit. Så har det sett ut ända sedan i somras. Vi kan vinna, men man kan inte säga att vi alltid förtjänat det och det är där vi behöver hamna. Då kommer vinster i "50–50-matcherna" också.

 

LHC-bussen till Dalarna går redan på fredagen för övernattning i Borlänge.

– Klart att alla är frustrerade över resultatet så här långt, men vi har haft en bra träningsvecka, några spelare är tillbaka och Adam har kommit in. Förhoppningsvis kan de ge oss en boost. Det är fortfarande tidigt, men det är dags nu. Vi kan inte leta ursäkter, det är poäng vi behöver, säger Broc Little.

Det är fortfarande inte helt klart att ovannämnde Helewka får spela redan i Leksand.

– Vi vet ingenting förrän tidigast fredag, säger general managern Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten