"Ligan gör rätt som straffar mig"

Nu talar LHC-stjärnan Andrew Gordon ut om den uppmärksammade tacklingen – och avstängningen.

17 november 2017 14:30

– Jag är lite förvånad att det blev fem matcher, men jag håller till hundra procent med om att jag ska stängas av för det jag gjorde. Det var absolut inte min mening att skada någon, men det var en tackling som inte hör hemma i hockeyn. Jag tar mitt straff, säger Andrew Gordon.

Och fortsätter:

– Jag utsatte en annan spelare för en stor risk och för det ska jag bli straffad. Så ligan gör rätt.

Disciplinnämnden gav Gordon fem matchers avstängning för huvudtacklingen på Sebastian Wännström i torsdagens match mot HV 71. Därmed är kanadensaren borta från spel under resten av november. Till att börja med missar han fredagens returmöte med HV i Jönköping.

Som nyckelfaktorer anges att "tacklingen sker från sidan med fart och är riktad direkt mot huvudet" och "tacklingen är vårdslös och det är stor skaderisk".

Dessutom får LHC-forwarden böta 39 100 kronor.

– Jag har haft bättre dagar, säger han och suckar.

Hur upplevde du situationen?

– Vi kom båda i hög fart, han ändrade position och jag hann inte anpassa mig. Jag minns inte vad jag tänkte på just innan det hände, men vet att jag direkt efteråt kände att det blev fel och farligt och hoppades att han skulle vara okej.

Han var avstängd för en omdiskuterad tackling i ryggen på nuvarande lagkompisen Niclas Lundgren (då i Växjö) i slutspelet för några år sedan, men har den här säsongen bara två utvisningsminuter.

– Jag hoppas att alla vet att jag inte är den som åker omkring och gör en massa dumma grejer. Men jag vill och ska spela fysiskt och då kommer det tyvärr att hända misstag. Sådana här straff är till för att ge en läxa och jag kommer att tänka på det nästa gång jag är i ett liknande läge.

Har du varit i kontakt med Sebastian Wännström?

– Inte än. Jag kände att han knappast ville veta av mig efter matchen, men har förstått att han efter omständigheterna mår bra. Det är det viktigaste. Jag hade tagit det dubbla straffet bara han är okej. Så självklart ska jag be om ursäkt och säga att jag är ledsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten