Det är ett tungt besked som kommer dagen innan SDHL-premiären mot SDE. Landslagsforwarden Isabell Palm värvades från HV71 i våras och var en tänkt nyckelspelare i Linköping HC den här säsongen. Nu blir 23-åringen borta i upp till tre månader med en knäskada som inträffade i helgens genrep mot just HV.

 

– Tyvärr är det så. Jag såg inte själv situationen men märkte direkt att hon hade riktigt ont, säger Madeleine Östling.

Artikelbild

| LHC-tränaren Madeleine Östling tycker att laget är mer defensivt starkt den här säsongen.

Tittar ni på en ersättare?

– Nej, vi har en bra trupp och ett mycket bra juniorlag att plocka av. Vi känner ingen panik, säger Madeleine Östling.

Efter månader av förberedelser är det dags för allvar när ligan startar. LHC förlorade klart mot Djurgården i första träningsmatchen, men slog topptippade HV71 i söndags.

– Två tuffa matcher, precis som vi ville ha det. Det var ohygglig skillnad mellan de två matcherna, vi utvecklas som lag hela tiden, säger Madeleine Östling.

 

Hur ligger ni till jämfört med samma tid ifjol?

– Vi ligger väldigt mycket längre fram i gruppdynamiken, samtidigt som vi spelmässigt kanske ligger lite efter. Spelarna var på plats tidigare förra säsongen, säger Madeleine Östling.

Blir laget lika bra?

– Svårt att säga, det är ett annat typ av lag. Tidigare har vi producerat mycket framåt men kanske inte varit så bra defensivt. Nu känns vi mycket starka i defensiven. Målet är så klart att vara som allra bäst när det avgörs i mars, säger Madeleine Östling.