LHC:s irritation: "För ofta över gränsen"

Madeleine Östling var dubbelt irriterad efter strafförlusten i bottenmötet med Göteborg. "Den här regelboken har jag inte upplevt tidigare", sa LHC-tränaren.

Haruka Toko.

Haruka Toko.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-10-26 18:59

Hårt skadedrabbade Linköping HC har som bekant fått en minst sagt tuff start på säsongen och befinner sig just nu betydligt närmare botten än toppen. Lördagsmatchen mot nästjumbon slutade oavgjord, 3–3, efter full tid och förlängning innan till slut Emma Keenan satte den avgörande straffen för hemmalaget.

En ny och tung smäll för hårt prövade LHC.

Den gjorde ont.

– Vi skulle ha haft tre poäng med oss hem den här gången. Absolut, sa Madeleine Östling efter 3–4-förlusten.

Hon hymlade inte om att hon också var besviken på domarinsatsen.

– Den här regelboken har jag inte upplevt tidigare under mina år i SDHL. Tufft kan det vara, men det här var för ofta över gränsen. Det kändes som att i stort sett allt var tillåtet. Thea (Jörgensen) åkte på en ful tackling bakifrån och det blev två minuter för tripping, sa tränaren.

Hur mår hon nu?

– Det verkar vara okej. Det känns som vi redan har nog med skador.

Andra perioden har tidigare varit LHC-damernas akilleshäl, men nu var den i stället riktigt bra när underläge vändes till överläge efter mål av Savannah Newton och Saana Valkama. Ytterligare ett nyförvärv, Haruka Toko, svarade för fullträffen i första perioden.

Totalt över 65 minuter var LHC mestadels spelförande, även om det var en jämn match. Göteborg forcerade in kvitteringen i slutperioden och kunde sedan alltså till sist avgöra. 

För LHC väntar närmast hemmamöte med Brynäs på torsdag med matchstart redan klockan 16 (!).

– Jag hoppas att Zoe Hickel och Ingrid Morset kan vara tillbaka då, sa Madeleine Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!