LHC-tränaren efter smällen: "Det är en ful tackling"

LHC-stjärnan Andrew Gordon fick matchstraff i förlustmatchen mot HV 71 – och riskerar ett flertal matchers avstängning.

– Vi får ta det straff som det blir. Det är en ful tackling och den tar olyckligt, sa Dan Tangnes, LHC-tränaren.

16 november 2017 21:25

Det var i andra perioden i prestigemötet (1–2 efter straffar) i Saab arena som det small till. HV-forwarden Sebastian Wännström sköt – och fick i nästa sekvens en tackling mot huvudet av en till synes övertänd Andrew Gordon. Smällen tog rejält, Wännström blev liggande på isen och efter att domarna diskuterat igenom vad som hänt fick Gordon matchstraff och domen 5+20 för checking to the head.

– Där har vi en avstängning att vänta, sa experten Johan Tornberg till C more.

Och Dan Tangnes försvarade inte heller tacklingen.

– Det är en ful tackling, men jag tror inte att det är en medvetet ful tackling. Jag tror inte att det finns någon spelare i den här ligan som medvetet försöker att skada någon. Men tacklingen i sig är inget vi kan försvara. Den är ful och tar rakt i huvudet. Jag hoppas att det gick bra med Sebastian Wännström, sa Tangnes.

Publiken i Saab arena reagerade med kraftiga burop mot domslutet när LHC-forwarden lämnade isen. Strax senare försvann även Wännström – och på väg ut till omklädningsrummet skrek han något till Olle Lycksell som satt av Gordons straff i utvisningsbåset.

För LHC är det naturligtvis ett mycket tungt avbräck att nyckelspelaren och höstens bästa målskytt nu lär tvingas till vila. Besked om avstängning väntas under fredagen i god tid före nedsläpp i returmötet i Jönköping.

– Vi får ta det straff som det blir, sa Tangnes.

Daniel Olsson Trkulja saknades på grund av skada och är inte heller aktuell till fredagsmötet.

– Vi plockar upp Johan Södergran från juniorlaget. Annars samma lag, sa Dan Tangnes.

Det var ingen tvekan om att Andrew Gordon hamnade i centrum inför säsongsbästa 6 868 åskådare i Saab arena. Det var också kanadensaren som med ett mycket starkt sologenombrott såg till att ge LHC ledningen i första perioden. Hemmalaget gjorde mycket som var bra med stort puckinnehav och flyt i spelet.

Tidigt i andra perioden kom ändå kvitteringen. Det brast i kommunikationen mellan målvakten Jonas Gustavsson och backen Adam Ginning, HV snodde pucken och David Gustafsson fick öppet läge till 1–1. LHC gjorde en bra match och var klart spelförande under större delen, men även HV skapade några lägen att avgöra i mållösa slutperioden.

Det betydde förlängning, där Nick Sörensen och Kristian Näkyvä bommade öppna chanser, men där LHC också klarade av två minuter utvisning på Eddie Larsson. Straffar fick avgöra och där var HV vassast efter mål av Mattias Tedenby och Martin Törnberg, medan hemmalaget missade båda sina första försök.

– Sett över 60 minuter levererade vi en insats som vi kan vara stolta över. Vi var det bättre laget genom hela matchen. Jag tyckte att vi hade kontroll, men tyvärr blir det olyckligt när kvitteringen kommer. Det är sådant som händer, sa Dan Tangnes.

Enligt första rapporterna från HV-lägret visade Sebastian Wännström inte några tecken på hjärnskakning efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten