LHC-stjärnan sjuk – har åkt hem

Jonas "Monstret" Gustavsson har lämnat LHC-truppen och åkt hem till Linköping. Målvaktsstjärnan är magsjuk och missar lördagens träningsmatch mot Oskarshamn.

23 augusti 2019 15:08

Jonas Gustavsson inledde mellan stolparna i torsdagens match borta mot Rögle. Men i mitten av den andra perioden var han tvungen att kliva av.

– Han mår fortfarande illa och har har åkt hem, berättar tränaren Bert Robertsson efter att precis ha avklarat fredagens ispass.

Ersätter i truppen gör J20-målvakten Matteus Ward.

– Vi hade ändå planerat att Jacob Johansson skulle stå mot Oskarshamn på lördagen, så det blir ingen skillnad där, menar Berg.

Mot SHL-nykomlingen i Halmstad är både Mattias Bäckman, Anton Mylläri och Mikael Frycklund däremot tillbaka.

För övrigt gör inte LHC några ändringar i sina formationer – trots tre raka förluster i träningsmatcherna. 2–5 mot Djurgården, 0–2 mot Örebro och 0–4 mot Rögle.

– Det är en avvägningsfråga hur mycket man ska ändra om. Fungerar det inte måste man självklart byta, men samtidigt kan det ju behövas lite tid att hitta rätt i en ny konstellation. Jag tycker ändå det fanns en del positiva sekvenser mot Rögle.

LHC skapade chanser, men var grymt ineffektivt. Två raka matcher utan ett enda producerat mål är givetvis alldeles för dåligt.

– Vi måste våga släppa loss mer framåt, samtidigt som vi har balans defensivt förstås. Även om jag är inte är det minsta orolig är det ändå viktigt att vi börjar göra mål. Och att vi blir bättre på att städa bort framför egen kasse. Mot Rögle släppte vi in ett par mål för billigt, anser Bert Robertsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Löwing