LHC-stjärnan anmäld för tackling

LHC-forwarden Andrew Gordon har blivit anmäld till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd efter en tackling under torsdagens möte med HV71.

17 november 2017 08:26

Situationsrummet har granskat matchen i Saab arena och beslutat att anmäla Gordon för en tackling i mitten av den andra perioden.

Så här beskriver man händelsen:

"När det gått nästan nio minuter av andra perioden kommer HV71:s spelare Sebastian Wännström åkande in i anfallszonen. Han får en passning och skjuter pucken mot mål. Linköpingsspelaren Andrew Gordon kommer från sidan med fart och tacklar Wännström i huvudet."

Wännström, som blev liggande på isen, tvingades avbryta matchen efter händelsen och kom aldrig ut på isen igen. Gordon fick matchstraff och 5+20 minuters utvisning för checking to the head.

LHC-tränaren Dan Tangnes sa efter matchen så här om tacklingen:

– Det är en ful tackling, men jag tror inte att det är en medvetet ful tackling. Jag tror inte att det finns någon spelare i den här ligan som medvetet försöker att skada någon. Men tacklingen i sig är inget vi kan försvara. Den är ful och tar rakt i huvudet. Jag hoppas att det gick bra med Sebastian Wännström. 

Andrew Gordon riskerar nu att bli avstängd. Experten Johan Tornberg är säker på att så blir fallet.

– Där har vi en avstängning att vänta, sa Tornberg i Cmore.

Disciplinnämnden kommer att behandla ärendet under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius