LHC-kaptenen: "Vi måste inse allvaret"

Med en och en halv vecka kvar till premiären var det en spänd stämning i LHC:s omklädningsrum efter ännu en försäsongsförlust. "Vi får inte bli så låga efter att vi släppt in mål utan måste kunna fortsätta hålla uppe spelet", säger LHC-kaptenen Eddie Larsson.

3 september 1919 22:10

LÄS MER: Noll mål i fem mot fem fällde LHC

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Efter de tidigare försäsongsförlusterna har det inte varit alltför nedstämt i omklädningsrummet. Men när LHC hade åkt på den femte förlusten mot Malmö i Ljungby var det knäpptyst och man kunde nästan ta på besvikelsen. Lagkaptenen Eddie Larsson suckade högt.

– Vi blir så jävla låga när vi släpper in mål och mål är något som vi kommer att släppa in hela säsongen. Vi måste kunna fortsätta hålla uppe spelet och inte fundera så mycket. Det gör att de får rulla på mot oss, säger han.

Matchen började dock jämn och det stod 1–1 inför den andra perioden. Där och då började dock Malmö ta över spelet och när de också fick två utvisningar med sig släppte LHC in två mål. När Malmö sedan avslutade perioden med att sätta det mentala 4–1-målet var det luften ur för Linköping.

– Spelet är bra fram tills dess men efter det går det utför, säger Larsson och suckar.

Vad snackade ni om inför tredje när läget var som det var?

– Det är klart det är tufft när det är tre mål upp. Sen är det fortsatt bara försäsong och vi måste bygga vidare på mål för mål och byte för byte. Men vi hittar inte riktigt någon energi. Det hände inte så mycket och matchen fortsatte i samma tempo.

Malmö satte 5–1 i den tredje perioden och matchen var avgjord. Tempot var inte heller på en speciellt hög nivå när slutminuterna tickade i väg.

– Så har det varit i tidigare matcher också. Det går att vända ett underläge eftersom det kan gå rätt fort. Men vi får ingen riktigt tryck i spelet.

Försvarsspelet då. Vad säger du om det?

– Malmö drog i väg rätt så mycket med forwards och det blev väldigt mycket en-mot-en-spel mot backarna. Vi får egentligen inte riktigt stopp där och måste vinna de kamperna mycket bättre för att kunna vända spelet i ett tidigare skede. Alla lag spelar ju inte så här, men där har vi också något att jobba på.

Matchens enda LHC-mål kom i power play i den första perioden då Nick Sörensen kunde trycka sig in mot mål. Lägen fanns – men effektiviteten fanns inte där i dag heller.

– Det är ett återkommande problem. Vi vill göra mer mål. Samtidigt är vi där inne och är i hettan ett antal gånger där pucken ligger och dansar på mållinjen. Det handlar om att få lite mer spets där och trycka in puckarna. Om man ska se något positivt i det så har vi ändå lägen, säger Larsson och fortsätter:

– Vi har en match kvar och ett antal träningar kvar. Men samtidigt är det bara en och en halv vecka till premiären så vi måste inse allvaret.

För övrigt var det ett nytt ansikte i LHC-truppen denna tisdagskväll. Juniorcentern Arvid Costmar fick kliva in och testa på SHL-motstånd.

– Han tar för sig. Han är inte speciellt stor men han är kaxig och går in i skiten. Det kommer att bli en bra och nyttig spelare för oss om några år, säger Larsson.

Matchfakta

Malmö 5

Linköping 1

Målen: 1–0 Jesper Jensen Aabo, 1–1 Nick Sörensen, 2–1 Frededrik Storm, 3–1 Marcus Björk, 4–1 Max Görtz 5–1 Max Görtz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi