LHC-forward drabbad av hjärnskakning

Tungt avbräck när LHC-damerna jagar revansch – finska landslagsforwarden Wilma Tanskanen har åkt på hjärnskakning och är borta på obestämd tid.

Vilma Tanskanen.

Vilma Tanskanen.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-09-27 19:02

– Det är inte hennes första huvudskada och då får man vara extra försiktig. Det positiva är att hon ändå känner sig bättre och bättre, säger Madeleine Östling, tränaren.

Det var när LHC överraskande föll mot Göteborg (1–2) häromsistens som olyckan var framme och Wilma Tanskanen, värvad från universitetsligan i USA, åkte på en smäll mot huvudet. Nu tvingas hon till vila och att gå igenom den så kallade hjärntrappan innan det är aktuellt med spel. 

Med även långtidsskadade Isabell Palm på frånvarolistan (väntar på besked från magnetkameraundersökning) betyder det att Annie Sjöstrand får chansen i en av de ordinarie kedjorna i lördagsmötet med Brynäs. Gävleklubben har storsatsat på sitt damlag, bland andra värvat Lara Stalder från Linköping, Michaela Cava från Modo och nu senast amerikanska VM-forwarden Melissa Samoskevich.

– Brynäs har värvat ihop ett bra gäng och det gäller för oss att inte ge deras några stjärnspelare några ytor. Samtidigt finns det brister i deras försvars- och målvaktsspel som jag hoppas att vi kan utnyttja, säger Madeleine Östling.

Hur då?

– Genom att vända snabbt och driva hårt på mål. Det behöver inte vara så snyggt. Huvudsaken är att det blir mål. Grismål räknas lika mycket som alla andra.

Av fyra matcher spelade så här långt har topptippade LHC bara vunnit en. Utöver Brynäs väntar i helgen Leksand på söndag.

– Bara att erkänna att vi inlett för svagt. Men vi har haft otroligt bra träningar i veckan med fokus på kamp och fart, säger Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!