LHC flyttar upp junior till A-truppen

Nu är det officiellt. Eveliina Suonpää stannar i Linköping HC ytterligare ett år och den finska forwarden Vilma Tanskanen ansluter. Dessutom flyttas Annie Sjöstrand upp till A-laget.

18 april 2019 12:23

Tidigare kunde Sporten avslöja att målvakten Eveliina Suonpää stannar i Linköping HC och att den finska forwarden Vilma Tanskanen ansluter. Nu är det också officiellt. Suonpää, som var utmärkt i slutspelet och i finalen mot Luleå, har skrivit på för ett år till. Nyförvärvet Vilma Tanskanen, som i sista stund ratades i den finska truppen inför VM, beskrivs som en hårt arbetande tvåvägsforward. Närmast kommer hon från spel i amerikanska universitetsligan där hon svarade för 17 poäng på 31 matcher. Efter fyra säsonger i USA går flyttlasset till Sverige.

Förrutom bekräftandet av de två ovanstående spelarna presenterar Linköping HC en uppflyttning från juniorleden. Det är forwarden Annie Sjöstrand. Hon kom till Linköping redan som 13-åring och har därefter tagit vägen upp till A-laget genom föreningens olika lag. Under säsongen har hon varit med i 21 SDHL-matcher samt ytterligare nio under SM-slutspelet. Annie har skrivit på ett ettårskontrakt. I en tidigare intervju med Sporten sa Sjöstrand:

–  Jag hoppas att jag ska kunna ta en ordinarie plats och gå upp till damlaget permanent. Det hade varit jättekul att ta klivet upp då jag har haft det som målsättning sedan jag var liten.

Nu har det alltså blivit verklighet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi