– Vi håller så klart koll på marknaden med tanke på skadeläget på backsidan, säger Niklas Persson, general managern, utan att närmare vilja gå in på läget för dagen.

Persson säger att han ”under de närmaste dagarna hoppas på lite svar kring skadeläget”, men enligt Sportens uppgifter är det redan klart att det inte kommer att bli något spel för Mattias Bäckman under den närmaste tiden. Exakt hur länge nyckelspelaren blir borta den här gången är dock ännu osäkert.

Ett mycket tungt avbräck för LHC där rutinerade försvararen är en av dem som ska leda laget.

Efter åtta och en halv månad av skadebekymmer i ryggen/höften/ljumsken var Bäckman tillbaka i spel under försäsongen och fanns även med i premiären mot Djurgården förra lördagen. Med ett och annat planerat uppehåll har rehabiliteringen gått stadigt framåt, men på träningen dagen efter första SHL-matchen drabbades han av ett bakslag och fick mer känning igen.

 

Nu är planen och förhoppningen att 26-åringen med ny vila och mer behandling ska komma tillbaka senare i höst. Exakt när är oklart utan beror på hur det utvecklar sig, men räkna alltså med att LHC får klara sig utan en av sina bästa backar ett tag. 

Mot Frölunda i Scandinavium saknas även skadade kvartetten Jonas Gustavsson, Mikael Frycklund, Anton Björkman och Dan Pettersson. De två förstnämnda drabbades av troliga hjärnskakningar efter tuffa smällar i premiären, medan Björkman återigen har problem med en axel och Pettersson rehabtränar efter vårens knäoperation.