LHC-backens besked efter semestern

Spel i SHL-premiären i mitten av september? LHC:s backstjärna Mattias Bäckman hoppas på det.

29 juli 2019 11:35

– Jag önskar att jag kunde säga att jag visste att det skulle fungera, men det vet jag ju inte. Jag vet att det sakta går framåt och blir bättre. Men jag är absolut inte framme än, säger han.

När övriga laget återsamlades för diverse tester under måndagen tränade Mattias Bäckman och knäopererade Dan Pettersson för sig själva och med egna program. Den sistnämnde opererades i slutet av maj och får som vi berättat tidigare räkna med en längre tids rehabilitering.

– Operationen gick bra och nu är det bara att ta det steg för steg, säger han.

Mattias Bäckman fick nästan hela förra säsongen spolierad på grund av en efterhängsen och svårdefinierad skada i höften/ryggen/ljumsken som gjorde att det bara blev 18 matcher och inget spel sedan i slutet av november. Nu kämpar han fortsatt med sin rehabilitering och frågan är om det räcker med ytterligare en och en halv månad för att på allvar komma tillbaka i speldugligt skick?

– Jag hoppas ju och tror på det. Det är det som är målet. Just nu följer jag mitt program och det räknar jag med att fortsätta med ett bra tag, säger han.

Men det går framåt?

– Ja, nu känner jag det. Det var ett tag som jag mest stod och stampade, men nu har det ändå blivit bättre. Redan före uppehållet var jag också en del på is, men utan att testa det maximalt.

– Det gäller att tänka efter före och inte dra på sig något som gör att det blir värre igen. Det måste få ta den tid det tar.

Ovissheten, att inte veta när han kan träna och spela för fullt, smärtar förstås även den.

– Samtidigt har det gått så lång tid nu att jag börjar bli van, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten