LHC-are klar för division 1-klubb

LHC-fostrade Oscar Karlsson har spelat två säsonger i division 1-laget Helsingborgs HC. Nu är det dock klart att han byter klubbadress till Tranås AIF.

29 maj 2019 19:53

Den 23-årige Linköpingskillen Oscar Karlsson började sin karriär i Mjölby HC, men gick sedan över till Linköping HC under juniortiden. Där fick han bland annat vara med A-laget i SHL i två matcher. På meritlistan finns också 13 matcher med Västerås i allsvenskan efterföljd av division 1-spel med Östersund. Efter två säsonger med Helsingborg, där han också var assisterande lagkapten, väntar nya utmaningar för backen. Nästa klubbadress blir Tranås AIF – också i division 1.

– Oscar är en back som i första hand prioriterar försvarsspelet där han visar pondus, har styrka och vill sätta igång spelet. Har den senaste säsongen haft en mycket bra utveckling där ett stort ansvar har legat på Oscars axlar. Han är en bra boxplayback som inte är rädd för att spela tufft. Oscar, med sin målmedvetenhet och styrka, kommer vara otroligt nyttig i försvarsspelet, säger Tranås sportchef Stefan Fransson till klubbens hemsida.

I Tranås AIF finns det flera spelare med lokal anknytning. Fredrik Lindström, Pontus Eklöf, Petter Eklöf och Mathias Karlsson har alla LHC som moderklubb. Dessutom har Hannes Rydin Irebro, likt Oscar Karlsson, Mjölby HC som moderklubb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi