Klart: Duo lämnar LHC för nya klubbar

Nikola Pasic var på gränsen att slå sig in i Linköping HC:s a-lag under förra säsongen. Nu är forwarden klar för allsvenska BIK Karlskoga, men kommer att återvända till LHC.

15 april 2019 15:25

– Jag fick ett gott intryck av klubben efter besöket i januari och ser verkligen fram emot att komma tillbaka på heltid, säger Nikola Pasic till Karlskogas hemsida.

18-åringen fick chansen i SHL den gångna säsongen och svarade för ett mål och en assist på 15 matcher. Mestadels blev det spel i LHC:s J20-lag – och i två matcher var han utlånad till just Karlskoga.

– Nikola gjorde ett väldigt bra intryck när vi lånade in honom i vintras. Han började med en indianare som han snabbt skakade av sig och var sedan ett ständigt hot för motståndarna i de båda matcherna. Vi ser en väldig potential i Pasic, säger sportchef Thomas Fröberg

Kontraktet är skrivet på ett år, efter det är det klart att Pasic återvänder till LHC där han skrivit kontrakt för säsongen 2020/2021.

– Nikola är en väldigt spännande spelare för oss i LHC på lite längre sikt och vi ser honom som en betydande spelare i framtidens LHC. För oss är det viktigt att hitta den bästa vägen för hans utveckling och ett led i det är att Nikola kommer att tillhöra Karlskoga säsongen 2019/2020, säger LHC:s general manager Niklas Persson till klubbens hemsida.

Även LHC-målvakten Jesper Myrenberg lämnar laget. Myrenberg tog SM-silver med LHC:s J20 lag för en dryg vecka sedan, men har nu klart med en ny klubb. Det blir allsvenska Västerås som får ta del av Jesper Myrenbergs tjänster de kommande säsongerna.

"Tack LHC för tre grymma år. Nu väntar nya äventyr i Västerås. Ser fram emot säsongen och hoppas på stora framgångar", skriver Jesper Myrenberg på twitter.

– En spelare som vi haft en del av säsongen. Känns jättekul att äntligen få presentera honom. Han har haft en fantastisk säsong i Linköping, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson