Att LHC ska ersätta långtidsskadade Mattias Bäckman är ingen hemlighet. Jakten pågår och Niklas Persson, general managern, vill inte säga så mycket om läget för dagen. En spelare som finns på marknaden är Sam Lofquist, som i somras bröt med med KHL-klubben Sibir Novosibirsk.

Och 29-åringen är öppen för att återvända till Sverige.

Det säger han i en intervju med hockeynews.se.

– Jag skulle älska att återvända till Sverige, men jag vet inte om det blir denna eller nästa säsong. Det är absolut en möjlighet. Jag är öppen för alla lag som vill ha mig, men måste också vara försiktig så att jag verkligen vet att det är rätt plats och rätt steg i min karriär, säger han. 

Har du haft någon kontakt med svenska klubbar?

– Ingen kommentar.

 

Amerikanske backen har ett förflutet på svensk mark i Oskarshamn och Djurgården och har svarat för några starka säsonger efter det. I fjol blev det elva poäng på 18 matcher i KHL-klubben Kunlun Red Star (där även LHC-duon Patrik Lundh och Jaakko Rissanen spelat) och inför den här säsongen skrev han på ett tvåårskontrakt med Sibir Novosibirsk.

Men där blev det snabb skilsmässa och just nu befinner sig Sam Lofquist hemma i Minnesota.

– Jag tränar hårt för att vara redo när något dyker upp. säger han till sajten.

Sedan han lämnade Sverige 2014 har han, mestadels med bra poängskörd, hunnit med att spela i Finland, AHL, NLA och KHL. Han inledde fjolåret i AHL för San Antonio, men flyttade till Kunlun i december. Nu är framtiden osäker.

Sporten har sökt Niklas Persson för att se om det är ett namn som är av intresse för LHC. Det är också oklart om det i så fall finns en ekonomisk möjlighet att komma överens eller om det är ett namn som personlighetsmässigt passar in på klubbens önskemål.