Jonsson: "Han är inte i närheten"

Comebacken dröjer för LHC-stjärnan Broc Little. "Han är inte i närheten av att vara på is", säger Tommy Jonsson, tränaren.

7 november 2018 19:00

LÄS MER: Karlsson om tuffa hösten

Efter den minst sagt starka starten har Linköping HC haft det betydligt tuffare i SHL-hockeyn under de senaste veckorna. Fem raka förluster – och nästan en månad har gått sedan senaste trepoängaren.

En förklaring till bekymren: tunga skador på bland andra målvakten Jonas Gustavsson och forwarden Broc Little. Det positiva är att den förre nu är tillbaka i full träning efter sin hjärnskakning. Det negativa är att den sistnämnde fortfarande har lång väg kvar efter den fotskada han ådrog sig mot Skellefteå för några veckor sedan.

LÄS MER: Junlands succé i Schweiz

Broc Little, som kan anses vara LHC:s viktigaste offensiva spelare, körde på onsdagen ännu ett pass i gymmet, medan laget i övrigt var på is som vanligt.

– Det dröjer innan han är med igen, säger Tommy Jonsson.

Hur länge?

– Ingen idé att spekulera om det, men jag hoppas så fort som möjligt. Den här typen av skador kan ta tid, det vet jag.

Så inget spel direkt efter uppehållet?

– Nej, nej. Han är inte i närheten av att vara på is än.

Utöver landslagskvintetten Lukas Bengtsson, Nick Sörensen, Adam Ginning, Olle Lycksell och Johan Södergran saknades även Almen Bibic och Mattias Bäckman. Bibic går den så kallade hjärntrappan efter nya smällen mot huvudet och det är oklart när han är tillbaka, medan Bäckman vilade av säkerhetsskäl.

– Möjligt att han tränar i morgon. Annars är han med igen på söndag. Vi får se.

Men ingen fara för matcherna nästa vecka?

– Nej.

LHC-tränaren var starkt kritisk till främst sina tänkta toppspelare efter förlusten mot Frölunda (1–4) i lördags. Med några dagars distans har han inte ändrat uppfattning. De som skulle leda laget gjorde inte det och av träningen att döma lutar det nu åt en del förändringar i formationerna. Bland annat såg Joe Whitney ut att spela tillsammans med James Wright och Andrew Gordon tränade med Filip Karlsson och Adam Brodecki.

– Jag hade ett möte med spelarna i tisdags och sa att jag står för det jag sa efter matchen. Det var inget känslomässigt utspel i stunden. Sen tycker jag att vi fortsatt tar för många onödiga utvisningar. Det måste vi rätta till, säger Tommy Jonsson.

Annars är det mest fokus på försvarsspelet under veckan.

– Vi har tydligt sett att vi tappat en del där under de sex senaste omgångarna. Man kan säga att vi varit med i alla matcher, förlorat två av dem på straffar, men det är viktigt att vara noggranna och inte bara rycka på axlarna.

Det är inte så enkelt att ni mött bättre lag och dessutom på bortaplan?

– Det har absolut en påverkan. Men vi har ändå sett för stora tendenser som vi måste göra något åt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten