Johansson: "Det var lite svettigt"

Rögle sköt och sköt och sköt. Jacob Johansson? Räddade och räddade och räddade.

19 januari 2019 18:51

– Lite snöpligt med deras sena mål. Men strunt samma. Så länge vi vinner kan jag ta det, sa LHC-målvakten efter 3–1-segern.

Han log belåtet.

LHC hade två raka förluster mot Rögle tidigare under säsongen, men bröt den trista trenden i Ängelholm. Tacka starkt försvarsjobb, effektivitet framåt och inte minst Jacob Johansson för det.

Hemmalaget sköt 40 skott på mål, men Johansson klarade 39 av dem.

– Det kan nog ha varit en av de matcher som jag haft mest att göra i så här långt. Rögle spelar frejdigt och lägger in mycket puckar på mål, så det var lite svettigt ibland. Jag är nöjd, sa han.

Hur nöjd?

– Jättenöjd.

25-åringen hade en tuff höst när han hamnade i skuggan av förstamålvakten Jonas Gustavssons storspel – och när han väl fick spela tog det tid innan det blev någon seger.

Nu startade han mot Djurgården (3–6), fick hoppa in mot Örebro (5–4) och gavs chansen från start mot Rögle.

Han tog den verkligen.

Lugnt och stabilt spel, men också ett antal riktigt vassa reflexparader i utsatta lägen.

– Det var mycket utvisningar, så det blev en hel del att göra på grund av det. Men vi krigade på riktigt bra och blockade mycket skott. Det var kanske inte vår bästa match, men vi kämpade som tusan och det gjorde att vi vann, sa han.

Johansson var nära att hålla nollan, trots att hemmalaget pressade på, men släppte till slut in en puck efter skott av Samuel Jonsson – med 47 sekunder kvar av matchen.

– Huvudsaken är att vi åker härifrån med tre poäng, sa målvakten.

Rögle dominerade under en dryg period, men det var ändå LHC som tog ledningen när Anton Karlsson satte pucken i krysset efter Adam Brodeckis snygga framspelning.

Där svängde det.

LHC tog för sig sig mer efter, klarade några utvisningar i rad och kunde dessutom utöka till 2–0 när Broc Little åkte slalom genom hemmaförsvaret och avslutade högt även han.

I slutperioden avgjorde sedan Eddie Larsson när han satte tredje målet – med ett skott via plexiglaset och in.

– Vete sjutton om jag gjort något sådant mål tidigare. Jag tror inte det. Första målet för säsongen var det i alla fall, sa han och skrattade.

En sak till: juniorbacken Simon Lundmark fick mycket förtroende, skötte sig bra och har därmed nått över hundra SHL-minuter. Det betyder också att det är klart med ett rookiekontrakt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten