"Jag tar det dag för dag"

Linköpingskillen Anton Björkman, som nu är utlånad till Oskarshamn från LHC, är med juniorkronorna på en fyranationsturnering i Örnsköldsvik. Där har han fått äran att vara assisterande lagkapten.

Foto: Rebecca Candevi

ishockey2018-08-24 22:25

– Han är en person som inte gör skillnad på sig själv och andra. Han bidrar alltid med noggrannhet och spelar med pondus. Han passar bra som ledare i den här gruppen, säger juniorkronornas förbundskapten Thomas Montén om Björkmans roll.

Och Anton Björkman själv är glad över att ha fått det förtroendet han fått.

– Det är kul. Det visar att ledarna tror på mig, säger han.

Björkman har haft skadeproblem under två säsonger och är nu på väg tillbaka. För att få ordentligt med speltid valde han att bli utlånad från LHC till allsvenska Oskarshamn. Efter den tunga skadeperioden har nu även fått chansen att visa upp sig med juniorkronorna – vilket kom som en överraskning.

– Det är första gången jag är med juniorkronorna, så det är kul att man får chansen. Det var ingenting jag hade räknat med eftersom jag hade varit borta så länge, säger Björkman.

Vad tror du om dina chanser att få vara med juniorkronorna även i framtiden?

– Jag tar det dag för dag och tuggar på. Det är väldigt hård konkurrans om man kollar på backarna. Spelar jag bra nu under säsongen så har jag nog en chans att slå mig in.

I den första matchen mot Ryssland blev det förlust med 3–4 efter förlängning och straffar. Men Anton Björkman var nöjd med insatsen.

– Det kändes bra. Det var länge sedan man spelade en landskamp. Det gick fort där ute och det var roligt att komma in i det.

Även LHC:aren Johan Södergran var med i turneringen och gjorde en stabil insats.

– Han var med som sista forward, men han fick spela en del och var nära på att göra mål i andra perioden. Han är stark, smidig och bidrar med det han ska göra, säger Montén om Södergran.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!