"Jag skulle gärna se honom här"

Emil Pettersson ryktas vara ett namn för Linköping HC. "Gärna det. Men jag tror inte att han spelar i Sverige", säger general managern Niklas Persson.

26 april 2019 07:00

LHC är på jakt efter ett antal toppcentrar inför kommande säsong – och har anmält intresse för Emil Pettersson. 25-åringen, som är storebror till Vancouverstjärnan Elias Pettersson, avslutade säsongen 2016/2017 i Växjö och gjorde succé med 33 poäng på lika många matcher.

Det gjorde att han fick chansen i Nordamerika, men han har inte slagit sig in i NHL utan har spelat i Milwaukee Admirals och Tuscon Roadrunners. Där har det totalt blivit 84 poäng på 133 matcher.

Niklas Persson bekräftar att det finns ett seriöst intresse.

– Jag skulle jättegärna se honom i Linköping. Det är en jätteduktig spelare, men jag kan inte säga att han är aktuell just nu. Enligt de uppgifter som vi har fått tittar han på främst på alternativ i Ryssland och jag tror inte att han spelar i Sverige, säger Persson.

Som framkommit i andra medier gäller det även Timrås JVM-center Filip Hållander. Enligt Aftonbladet ska 18-åringen ha bestämt sig för spel i Luleå, men det är uppgifter som ännu inte bekräftats och andra källor uppger att det inte alls är klart.

Sedan tidigare har LHC värvat Henrik Törnqvist och Hampus Larsson från Timrå. Filip Hållander svarade för under den gångna vintern för 21 poäng på 45 matcher i SHL.

Niklas Persson vill inte kommentera eventuellt intresse för talangen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten