För att ha lagt av måste man säga att forwarden fortsatt gör mycket nytta i LHC. Hon som valde att sluta efter förra säsongen har kommit tillbaka – och hade nu stor show i första finalen i Luleå.

Inte bara att hon gjorde det första viktiga målet utan för insatsen i stort. Oj, så mycket idéer. Oj, så mycket chanser hon skapade.

– Det kändes bra under hela matchen. Just nu är man lite trött, men så länge adrenalinet pumpar är det inga problem. Riktigt kul med slutspel när allt är lite viktigare än vanligt, sa Denise Altmann efter fullträffen i Norrbotten.

LHC gjorde det mesta rätt och har därmed skaffat sig slagläge inför fortsättningen.

– Vi har slagit Luleå i första matchen i någon tidigare final och ändå förlorat, så vi har inte vunnit något än. Nu gäller det att spela på samma sätt i helgen, sa Altmann.

Hon var på isen i tredje perioden när LHC stannade upp och jublade när de trodde att de gjort mål – men signalen kom inte och Luleå höll på att reducera i stället. Men 3–0 kom strax senare ändå.

– Då blev det alldeles tyst i arenan. Jag hoppas att det jublas mer när vi gör mål i helgen. Vore kul med mycket publik i Stångebro, sa Denise Altmann.