– Skön känsla att spela med de här killarna. Men vi fick inte resultatet vi ville, sa Müller till Corren.

Tyska landslagsforwarden, inplockad från Krefeld i onsdags, landade i Linköping i torsdags, tränade med laget fredag förmiddag, flög med till Karlskrona och spelade på kvällen.

Det gick inget vidare.

Vare sig för LHC eller för Marcel Müller.

Förlust, 1–3 (0–1, 0–0, 1–2), i bortamötet med mardrömsmotståndaren var en tung smäll för toppjagande laget och samtidigt bröt Karlskrona sin mycket långa förlustsvit. Müller försökte i tungviktskedjan med Emil Sylvegård och Niklas Persson, men syntes inte mycket.

Han heller.

– Jag och hela laget kan mycket bättre och det kommer vi att visa också, sa sena nyförvärvet.

Dan Tangnes, tränaren, om tyskens insats: – Han kom nyss hit och har inte gjort en enda riktig träning med oss. Jag sa till honom innan att "jag har inga förväntningar överhuvudtaget. Ut och kör, så kommer vi se till att göra det bättre efter hand." Nu gjorde han en ganska blek insats, men det var han inte ensam om.

Bröt förlustsviten

På de tolv senaste matcherna hade LHC vunnit elva och tagit 31 av 36 möjliga poäng. Facit för Karlskrona under samma period? Tolv raka förluster.

Men Blekingelaget trivs uppenbarligen bra mot östgötskt motstånd och har nu tagit sju av nio poäng i säsongens inbördes möten. En sista chans till revansch ges i returmötet i Saab arena redan på lördagskvällen.

– Det ska bli kul att spela en hemmamatch direkt. Det ser jag verkligen fram emot, sa Marcel Müller.

LHC fick en mardrömsstart med baklängesmål redan efter 1.16 när en omarkerad Filip Cruseman satte pucken förbi Marcus Högberg. Karlskrona fick det så viktiga första målet och kunde spela på det. Ställa upp med handbollsliknande försvar och satsa på kontringar. Det gjorde att man fick matchen på sina villkor och inte minst ned farten på motståndet.

Saknade fart

LHC förde spelet, men saknade attack, var för bekvämt, för mycket på utsidan och inte tillräckligt tempostarkt. Visst fanns det chanser, men ändå inte så många och inte så klara.

Till stora delar såg det ut som som senast lagen möttes i Karlskrona. Stort spel- och skottövertag för LHC, men tidig hemmaledning och sedan en kompakt defensiv och bra målvaktsspel av Johan Holmqvist som segervapen.

Jakten på kvittering i slutperioden blev aldrig riktigt het och i stället avgjorde Tre Kronor-forwarden Alexander Bergström med två mål, varav det sista i tom bur. Anton Karlsson reducerade i slutsekunderna, men det var både för lite och för sent.