"I dag var vi det bättre laget och förlorade"

Mot Malmö snodde LHC tre poäng - nu var det HV som snodde två från Linköping. En spelare som kunde avgöra flera gånger om var Nick Sörensen.

16 november 2017 22:36

– Jag tycker vi är helt överlägsna. Det enda gångerna de har spel är egentligen när de får fem minuters utvisning och när vi spelar med en man mindre på banan. Vi gör en riktigt bra match från början och det var omvända roller från när vi mötte Malmö. Då var vi det sämre laget och vann - i dag var vi det bättre laget och förlorade, säger LHC:s forward Nick Sörensen.

LHC började matchen starkt och var det bättre laget i den första perioden. I andra kom huvudtacklingen från Andrew Gordon mot Sebastian Wännström.

– Det är inte så mycket att göra. Man vet att man kommer spela en man mindre i fem minuter och det är bara att gå in och kriga. Jag tycker vi gör det jäkligt bra och de skapar inte så mycket.

Men LHC visade upp ett starkt boxplay som räddade kvar dem i matchen.

– Vi sätter en bra press på dem och snackar mycket om att inte låta dem ta kommandot och göra det de vill göra. Vi försöker att stressa så pass mycket att de måste spela på våra villkor. Det kräver mycket skridskoåkning, men vi jobbar som slavar för varandra, säger Sörensen.

Sörensen själv hade flera lägen att avgöra matchen. I förlängningen spelade han till sig ett friläge och var också en av straffläggarna – men missade.

– Jag hade själv sex klara lägen den här matchen och kunde avgöra. Det var en sådan kväll där vi spelar en bra ishockey men saknar det lilla extra, säger Sörensen och fortsätter:

– Det är klart att det inte känns bra att inte sätta sina lägen. Man vill hjälpa laget att vinna matchen och så får man så många lägen som jag får i dag - då tycker jag att jag ska avgöra matchen. Jag fick chansen att göra det, men gjorde det inte. Nu får jag istället se till att avgöra imorgon.

Trots att Sörensens kedja med Lilja och Mårtensson inte gjorde några mål skapade de en hel del lägen.

– Vi jobbar väldigt hårt och åker mycket skridskor och försöker få stopp högt upp i banan. Vi har mycket fart i mig och Lilja medan Mårtensson är ruskigt bra på att läsa av och ligga rätt i banan. Han kommer med mycket rutin i sitt snack och hjälper mig och Lilja väldigt mycket. Vi ska bara köra på och spela allt på instinkt medan han är hjärnan bakom det hela. Han får inte så mycket cred som han förtjänar - men sättet han hjälper oss på... Han har vunnit många mästerskap och det är någonting jag och Lilja vill göra. Han är spindeln i nätet som har koll på det mesta.

Sist, hur tänkte du vid din straff?

– Jag såg reprisen på mitt friläge och tyckte det var öppet vid stöten. Så jag försökte skjuta på stöten men missade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi