Honom borde ni försöka värva, LHC

Att Nick Sörensen lämnar är ett misslyckande. För honom själv och för LHC. Och vad tror ni om den här värvningen i stället?

Axel Holmström.

Axel Holmström.

Foto: Bildbyrån

Krönika2019-09-30 12:48
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det kan vara kul och uppfriskande med trejder. När LHC bryter med Nick Sörensen och han hamnar i Rögle frigörs möjligheter att plocka in en ny forward eller center. Så måste det vara. Så måste det bli. Allt annat vore ytterst märkligt.

Jag hade gjort ett försök med Axel Holmström, som hamnat illa till i Jönköping. Har inte den blekaste aning om HV ens är intresserat av att släppa sin stjärnvärvning, men han lär sitta på ett saftigt kontrakt och det är ingen hemlighet att klubben letar efter annan förstärkning.

Då skulle kanske gå att ta över en del av lönen och komma överens.

Axel Holmström, som gjorde succé i Skellefteå och för några år sedan vann slutspelets poängliga, är för bra för att sitta på bänken i ett mittenlag (?) i SHL. Bert Robertsson, LHC-tränaren, vet hur han ska tas och skulle med större förtroende kunna få igång honom som förstacenter tretton mil bort.

Visst, det är en chansning, men vad är inte en chansning i den här världen och inte minst så här års?

På samma sätt tas en risk med att skeppa iväg Nick Sörensen. Det har känts som det har legat i luften och jag blev inte ett dugg förvånad när beskedet kom. Forwarden har haft fortsatta bekymmer med skador och sjukdomar, men inte heller fått spela särskilt mycket när han varit frisk.

När framtiden nu ska formas blir det allt tydligare hur Niklas Persson, med ovannämnde Robertsson vid sin sida, vill bygga sitt eget lag och inte bara förvalta någon annans. Nu är det här sättet och inget annat. Skicklighet? Gärna det, men betydligt viktigare med hårt jobb och attityd. Mer blåställ än kavaj. Mer rotmos och fläsklägg än hummer och oxfilé. Mer Jimmy Andersson än. . .tja, Nick Sörensen.

Jag gillar ju i grunden det här typiskt svenska lagtänket, men det går inte att bortse från att trubbigheten ökar när ännu en kreativ kraft försvinner. Det är inte mycket kvar av det nu. Jämfört med i fjol är av olika anledningar vare sig Lukas Bengtsson, Chad Billins, Nick Sörensen och Johan Södergran kvar. Man skulle kunna räkna Adam Brodecki dit också. Definitivt Mattias Bäckman, som är fortsatt skadad.

LHC har valt sin linje och respekt för det. Det här är ramen, Sörensen ansågs inte passa in där och med den nya kravställningen var det tack och hej. Att han inte fått ut mer av sin bevisat höga potential är ett misslyckande för honom själv men också för LHC. Med den talangen borde han dominera i SHL och jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han gör åtminstone femton mål i Rögles vassa offensiv i vinter.

Det kan vara mål som LHC får svårt att ersätta – och som LHC hade behövt.

Nick Sörensen.
Nick Sörensen.