Här är nya jobbet för LHC-profilen

Kim Martin Hasson blir ambassadör. LHC-ambassadör. "Det kändes spännande direkt när jag fick frågan", säger hon.

4 februari 2019 16:13

Efter en lång och framgångsrik karriär som spelare tog Kim Martin Hasson, 32, för några år sedan över som sportchef/general manager för Linköping HC:s damlag. Nu är hon inne på upploppet på det uppdraget – och börjar snart ett annat.

Från och med första maj blir profilen ambassadör för klubbens nya och samhällsengagerade projekt "Tillsammans". Målet: få fler barn och ungdomar att att röra på sig, få fler att spela hockey, få fler att komma och titta på matcherna och få till ett ökat samarbete mellan klubbarna i distriktet.

För att nu nämna något.

Det presenterades på en presskonferens på måndagen.

Roger Ekström, ordföranden, säger:

– Det har varit viktiga frågor för oss länge, men nu får vi mer struktur på det. Det är en del i den strategi som vi tagit fram och det går inte bara att säga att vi ska göra si eller så. Då måste vi göra något också.

– Sen är det dessutom så lyckligt att Kim brinner för just den här typen av frågor.

Kim Martin Hasson nickar instämmande.

När beslutet att inte fortsätta som general manager var taget dök det här upp i stället.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och vill inte härifrån. Det var mer att sportchefsrollen var så intensiv och jag kände att det påverkade familjen. När jag fick frågan om det här kändes det spännande och lockande direkt.

– Jag har alltid gillat att jobba med människor och nu får jag röra mig ännu mer ute i samhället. Prata för klubben, visa vad vi gör och vad kan vi ge tillbaka. Jag vill försöka att nå ut till alla barn, oavsett var de bor och låta dem prova på ishockey och andra idrotter. Det är alldeles för många som inte rör på sig tillräckligt, säger hon.

Vad blir det första som du ska göra?

– Så långt har vi inte kommit än. Men jag vet att vi ska fortsätta med 12–17-projektet och håller på att starta upp "prova på-skridskoåkning" med anslutande bussar som ska lösa transport till och från hallen.

Roger Ekström säger om nysatsningen:

– Det kommer inte att förändra världen för oss i morgon, men blir jätteviktigt för oss. Vi vill ta nästa steg i samhällsengagemanget och visa att det inte bara är snack. Det var ett lätt beslut att investera några hundratusen kronor för att ta det vidare.

– Vissa saker kan märkas redan nästa säsong. Annat kommer ta lite längre tid.

Utöver nya tjänsten är tanken att Kim Martin Hasson från och med i höst även ska vara lagledare för guldjagande LHC-damerna i SHL-hockeyn.

– Jag vill fortsätta att hjälpa till där, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten