Här är LHC:s besked – om Tangnes

Linköpings HC vill skriva längre kontrakt med Dan Tangnes – mer diskussioner väntar senare i sommar.

13 juni 2017 17:28

– Vi ser gärna en fortsättning, säger general managern Fredrik Emvall.

Under våren har bland andra Sam Hallam skrivit långtidskontrakt med Växjö och guldtränaren Johan Lindbom förlängt med HV 71. Enligt Correns uppgifter var LHC redan under den gångna säsongen intresserat av att binda tränaren till klubben efter att nuvarande kontrakt löper ut våren 2018. Men några regelrätta förhandlingar inleddes aldrig utan i stället sköts beslutet på framtiden.

Senast under hösten måste det komma ett besked för att inte klubben ska välja ett annat spår.

Dan Tangnes säger:

– Vi har pratat lite grann, men utöver vad klubben tycker och tänker handlar det för min del också om att vi behöver ha familjeråd och bestämma hur vi vill ha det. Pendlandet (från Ängelholm) fungerar och har fungerat bra hela tiden, men samtidigt känner jag att alla hej då börjar bli jobbigare och jobbigare.

Så om det blir en fortsättning kan det bli aktuellt att flytta upp familjen till Linköping?

– Så kan det bli.

Dan Tangnes laddar för den fjärde säsongen i LHC, varav de två senaste som huvudansvarig. Alla är överens om att han gjort ett bra jobb, även om det nu två år i rad tagit stopp redan i kvartsfinal.

Det är ingen vågad gissning att ett flertal klubbar skulle vara intresserade om det blir så att han lämnar när avtalet går ut. Det har bland annat ryktats om att Malmö kan gå för honom när kontraktet med Peter Andersson går ut om ett knappt år.

– Jag är jättenöjd och trivs bra. Både jag och övriga tränare har kontrakt säsongen ut, så det är ingen panik på det sättet. Det kan vi ta lite senare. Vi sätter oss ned igen när alla är på plats i början av augusti. Det viktigaste nu är att vi lägger all kraft på att bygga färdigt laget på bästa sätt, säger Tangnes.

Med tillägget:

– Jag tror också att det kan vara bra att få lite distans till saker och ting innan man bestämmer något. Det får inte bli för mycket känslor.

Vad gäller de återstående platserna i truppen inför kommande säsong har LHC haft långt gångna diskussioner med en forward, men övergången gick inte i lås. I stället jobbas nu med andra mer eller mindre aktuella namn.

– Förmodligen kommer vi att avvakta lite tills läget klarnar i Nordamerika. Nu är det också snart "expansion-draft" för Las Vegas och många spelare väntar på det, säger Fredrik Emvall.

Dan Tangnes hymlar inte om att han gärna ser att Mattias Bäckman tar den sista backplatsen.

– Jag hoppas att det löser sig där, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!