Här är LHC:s besked om klubbdirektören

Linköping HC är utan klubbdirektör – och kan bli det även över nästa säsong. "I alla fall året ut", säger ordföranden Roger Ekström.

8 april 2019 16:00

LÄS MER: LHC vill bygga mer svenskt

LÄS MER: Så mycket pengar är redan säkrade

Anders Mäki lämnade vid årsskiftet jobbet som klubbdirektör i LHC, men av ekonomiska skäl valde klubben för någon månad sedan att tillfälligt stoppa rekryteringen efter en ersättare. Med den nyemission som Sporten kunde avslöja i fredags har pengaläget ljusnat, men det betyder inte att jakten efter en ny klubbdirektör återupptas.

Åtminstone inte än.

Det bekräftas av Roger Ekström.

Han säger:

– Vi har pausat det och nu får Bouvin (Anders, ekonomichefen) vara tillförordnad klubbdirektör. Just nu kan jag se att vi gör ett omtag igen efter sommaren. Vi går inte på knäna som det är just nu och...ja, det känns bra.

Betyder det att ni kan vara utan klubbdirektör under hela nästa säsong?

– Så kan det bli. Men i alla fall året ut, det skulle jag säga, säger Ekström som själv lagt ned ovanligt många arbetstimmar under senaste knappa året.

– Jag kommer inte långsiktigt kunna ge det lika mycket tid, men jag känner att det är så kul och är så bestämd att vi ska lyckas, säger han.

Nyemissionen ska, när den är avslutad, ge ett tillskott på nio miljoner kronor som i sin tur ska möjliggöra den treårssatsning som tidigare presenterats. Med tanke på det svaga sportsliga resultatet finns en tydlig risk för minusresultat för gångna verksamhetsåret, men med nya intäkter säkras egna kapitalet.

Alternativet hade annars varit att exempelvis sälja hela eller delar av dotterbolaget Linköping health care.

– Det är en bra verksamhet som tjänar pengar och det hade känts fel att klippa den grenen det första man gör, säger Roger Ekström.

Och fortsätter:

– Man brukar säga att intäktsskillnaden mellan att hamna i ingenmansland och gå till final landar på tio–tolv miljoner. Om vi nått så långt hade vi inte behövt göra det här, men nu får vi hjälp av etablerade näringslivsprofiler och jag är positivt överraskad över att vi så snabbt fått ihop så mycket pengar.

Ärligt talat: hur orolig har du varit för ekonomin?

– Inte så mycket sedan i somras, för jag såg framför mig att det här ska vi göra.

Du pratar om att gå till final. Hur många miljoner måste in i spelartruppen för att realistiskt kunna göra det?

– Jag skulle säga två–tre miljoner mer än vad vi haft hittills.

Tanken är att även dam- och juniorsidan ska få del av aktiepengarna, men merparten kommer att satsas på herrlaget.

– Där kan det generera ytterligare pengar ganska direkt om vi lyckas. Vi kan tycka precis vad vi vill om det, men hur vi än vrider och vänder på det. . . det är så det ser ut, säger Roger Ekström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten