Han är LHC:s nya stjärnback

Här är Linköpings HC:s nya stjärnback.

11 november 2016 18:12

Han har varit en stjärnback i SHL i fyra olika klubbar – nu spelar finske landslagsmannen Anssi Salmela resten av säsongen i Linköpings HC. Enligt vad Corren erfar är övergången i stort sett helt klar och kan presenteras redan under helgen – och om allt går i lås spelar han i någon av matcherna kommande vecka.

Under de senaste dagarna har det enligt Correns uppgifter gått fort och jobbats hårt för att få till en lösning.

32-årige Salmela har spelat i ett stort antal klubbar i olika länder under karriären och tidigare varit i Modo, HV, Färjestad och Brynäs i högsta svenska serien. Efter en skadefylld sejour i Brynäs valde han att till den här säsongen pröva lyckan i nya KHL-klubben Kunlun Red Star i Kina.

Men där trivdes han inte och lämnade laget redan i slutet av september. Sedan dess har han varit klubblös, men nu blir det kontrakt med Linköping under resten av säsongen.

Därmed har LHC hittat sin tvåvägsback och ersättare till Gustav Forsling. Salmela uppfyller alla kritierier på "kravprofilen": han är erfaren, kan spela både offensivt och defensivt och är van att spela runt 25 minuter per match. På 110 SHL-matcher har han svarat för 65 poäng (19 mål och 46 assists).

För LHC blir det av allt att döma en tämligen dyr lösning, men samtidigt handlar det om ett korttidsavtal för en välkänd spelare som tidigare presterat på mycket hög nivå.

Corren har varit i kontakt med LHC:s general manager Fredrik Emvall, som inte vill ge några kommentarer.

Läs allt om LHC på vår sportsajt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten