"Grymt sugen att göra det bättre"

Det var en säsong att glömma. För LHC i allmänhet – och för Sebastian Karlsson i synnerhet. "Jag var revanschsugen i fjol och nu är det ännu mer", säger han.

2 april 2019 13:30

På måndag i nästa vecka är det återsamling och dags att efter några lediga veckor dra igång med försäsongsträningen för Linköping HC. Sebastian Karlsson är sjukskriven i ytterligare en knapp månad, men sedan är tanken är att han ska vara med och köra för fullt.

Rehabiliteringen av den skadade axeln efter operationen tidigare i vintras går som den ska.

– Eller till och med ännu lite bättre. Det är inte hundra procent än, men det känns bra, säger han.

32-årige veteranen, assisterande lagkaptenen och fansfavoriten har nu gjort tio säsonger i LHC-tröjan, men den senaste vill han glömma. Snabbt. Han missade SHL-starten på grund av en axelskada som höll honom borta från spel under en längre tid, var efter det petad under en kortare period – och åkte några veckor senare på en ny smäll på samma axel.

Det gjorde att det till slut inte fanns någon annan utväg än att operera.

Sebastian Karlsson – som på femton spelade matcher svarade för en poäng – säger:

– Första gången axeln hoppade ur led var i en av kvartsfinalerna mot Brynäs för några år sedan och efter smällen mot Färjestad före jul gick det inte att kämpa mer. Det hjälpte vare sig mig eller laget att försöka spela när det inte fungerade. Då var det det bättre att operera för att vara helt frisk inför nästa säsong.

Och hur känns det nu?

– Att det definitivt var rätt beslut. Nu kan framförallt axeln, men även andra skavanker, läka ihop.

Operationen syftade till att förbättra stabiliteten i axeln och den normala rehabiliteringstiden beräknades till fyra–fem månader. Tidsplanen håller, vilket gör att han ska kunna vara med under i stort sett hela försäsongsträningen.

Och han lovar att revanschsuget är stort.

– Det var en skitsäsong för mig och inget bra för laget heller. Jag är grymt sugen på att jag och vi ska göra det bättre. Tänker du på att vi kom tolva är det verkligen inte svårt att motivera sig. Jag var extremt revanschsugen i fjol och då kan du förstå hur det känns nu, säger han.

Han vill inte i det här läget göra några alltför djupgående analyser om vad som gick snett i vintras, men säger:

– På något sätt var det nog som om vi gick vilse när det gick så bra i början. Det är mycket som kommer att utvärderas och det behövs. Jag hoppas att vi kan starta något nytt, säger Sebastian Karlsson, som nu går in på sista året på långtidskontraktet med klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten