Frågan som får LHC-stjärnan att tappa humöret

Hårt jobb, men förlust. Igen. "Jag försöker intala mig att ingen vinner mästerskap i september eller oktober", sa Andrew Gordon.

6 oktober 2019 20:00

Motgångarna för Linköping HC i SHL-upptakten slår hårt.

Det märks om du tittar på tabellen där det är utsatt läge med jumboplats och bara sex poäng av 27 möjliga så här långt. Pratar du med Andrew Gordon förstår du också hur ont det gör. Efter lördagens strafförlust, 1–2, mot Malmö suckade han och sa till Sporten:

– En poäng är en poäng, men det räcker inte för att ta oss uppåt i tabellen. Nu fick vi bara en poäng med oss från den här och det är inte vad vi vill. Det krävs mer. En förlust är en förlust, om du frågar mig. Men jag försöker intala mig att ingen vinner mästerskap i september eller oktober.

 

Kanadensaren tittade sig omkring i omklädningsrummet.

Funderade.

Sa sedan:

– Du såg själv hur det såg ut. Vi jobbade så hårt, men fick inte betalt nu heller. Det gör det ännu svårare att svälja. Varje match är en kamp och vi får inte resultaten med oss. Det är frustrerande, men som tur är är det en lång säsong. Det är små saker som kan göra stor skillnad.

– Men om vi inte tycker synd om oss själva, och det tänker vi inte göra, så kommer det att vända. 

Med bara 14 mål gjorda är det tydligt vad som framförallt saknats. LHC skriker efter mål och Andrew Gordon har inte bidragit med ett enda hittills. Det han gjorde mot Skellefteå häromsistens dömdes bort efter videobedömning. Mot Malmö hamnade han ändå i poängprotokollet med framspelningen till Max Lindroths 1–1 i fem mot tre.

– Det är enkelt att se och förstå att vi måste hitta ett sätt att göra fler mål. Du kommer inte att vinna många matcher om du bara gör ett, sa han.

Hur mycket saknas Broc Little?

– Inget snack om att Broc är motorn i vår offensiv. Varje gång han har pucken är han farlig och det finns inte många spelare i den här ligan som är vassare en mot en. Så det är klart att det är ett stort hål att fylla. Men hockey är en lagsport och oavsett spelare handlar om att få jobbet gjort. Hur skulle det se ut om vi gav upp bara för att någon var borta?

 

Det är inte ofta som 33-åringen tappar humöret, men när vi ber honom jämföra känslan nu med hur han upplevde andra halvan av fjolåret blir ögonen för ett ögonblick mörka.

– Jag skulle verkligen uppskatta om ni slutade att prata och tjata om förra säsongen. Det finns ingen som tänker på det här inne. Varför skulle vi? Halva laget var ju inte ens här. Det är ingen som längre bryr sig om vad som hände då, sa Andrew Gordon. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten