Engstrand: "Ingen vanlig match"

Matchen mellan LHC och Mora blir extra speciell för en spelare. Moras målvakt Christian Engstrand. "Det kommer nog bli lite extra pirrigt".

23 november 2017 08:30

De som kan sin hockey vet att Engstrand fick lämna LHC efter säsongen 2013-2014. Han hamnade i AIK och några klubbar till innan han i fjol valde Mora. Efter en lyckad säsong tog man klivet upp i SHL till den här säsongen och nu kommer han tillbaka, för första gången som motståndare.

– Jag har aldrig spelat för något annat lag i Saab Arena, det blir första gången jag kommer hem igen och det blir väldigt speciellt.

Du säger hem?

– Ja, men det är det ju. Jag är ju uppväxt där och har familj och vänner kvar i stan, så för mig är det hemma.

Han säger att han kommer få lite extra stöd från läktarna den här matchen, jämfört med en vanlig hemmamatch. Telefonen har pipit och ringt lite extra den här veckan.

– Det är en del folk som hört av sig och sagt att de ska komma och kolla. Det blir kul.

Extra nervöst?

– Ja, kanske innan matchen. Jag vet inte, jag har som sagt aldrig varit i den här situationen förut så jag vet inte hur jag kommer reagera. Jag kan tänka mig att det lite speciellt innan matchen drar igång, när man väl spelar är man nog så inne i det.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Tror att LHC kommer föra spelet rätt mycket, de har ju gått bra på slutet. Jag ska ringa mina bröder Fredrik och Filip och se om jag kan få lite tips, de har rätt bra koll på laget.

Christian har stått 16 av 19 matcher så här långt, han spelade inte senast (seger mot Luleå) men säger att det redan nu är klart att han vaktar målet.

– Japp, så är det. Jag har fått mycket förtroende den här säsongen och framförallt på slutet har det känts bättre och bättre. Vi släppte till väldigt mycket skott de första tio matcherna, ofta över 40 skott, men har tajtat till försvarsspelet rejält de sista matcherna.

Matchdags

Linköpings HC–Mora IK

SHL, Saab arena, torsdag 19.00 (C more)

Corren tippar: 6–2

Läget i laget: Anton Björkman, Daniel Olsson Trkulja och Andrew Gordon saknas.

Notera: Mora fick en trög start men har tre raka segrar, en efter förlängning, bakom sig.

Oddset: 1) 1,56 X) 4,60 2) 4,50.

Övriga matcher: Skellefteå–Luleå, Karlskrona–Brynäs, Frölunda–Rögle, Örebro–Färjestad, Malmö–Växjö, HV 71–Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!