Dubbla smällar för LHC – stryk och skador

Motgångarna fortsätter för Linköping HC. Ny förlust – och risk för att viktige centern James Wright inte spelar mer före jul.

22 november 2018 21:17

2–3 i hemmamötet med Rögle var en ny tung smäll som gjorde ännu ondare när dessutom Wright blev axelskadad. Det var tidigt i första perioden som LHC:s förstacenter tvingades lämna isen efter en sen tackling och enligt våra uppgifter handlar det om en skada som kan hålla honom borta från isen i uppskattningsvis runt fyra veckor.

– En skada på övre delen av kroppen. Jag vet inte exakt status, men det ser inget bra ut i alla fall, sa Tommy Jonsson, tränaren, på presskonferensen efteråt.

Det var inte aktuellt att spela vidare?

– Nej.

Ett mycket tungt avbräck för LHC, inte minst som tunga spelare som Lukas Bengtsson och Broc Little redan finns på frånvarolistan och med största säkerhet inte heller är aktuella för spel mot Mora på lördag.

Lägg därtill att det kan vara osäkert även för Viktor Svedberg. Backen sänktes tidigt av rutinerade Rögleforwarden Daniel Widing, som fick matchstraff efter tackling mot huvudet och med största säkerhet riskerar att bli avstängd i efterhand. Svedberg spelade vidare, men stoppades av läkare att prata med media efter matchen.

Rögles tränare Cam Abbott hymlade inte heller om vad han tyckte om tacklingen.

– Den var oacceptabel. Helt rätt beslut av domarna. Jag vet att han är ångerfull och hoppas att Svedberg är okej, sa han.

Tycker du att det var rätt med matchstraff?

– Absolut.

Resultatet gjorde det till en ännu tyngre LHC-kväll. Det som såg så lovande ut har nu blivit fyra raka förluster på hemmaplan – och åtta förluster på de nio senaste matcherna. Samtidigt har formstarka Rögle gått i helt motsatt riktning.

– Jag tyckte vi skapade en hel del i två perioder, men efter deras andra mål syns det att vi blir låga på självförtroende och rädda att förlora. Vid 3–2-målet ställer vi dessutom till det för oss själva, sa Tommy Jonsson.

LHC var närmast mål i första perioden med dubbla ramträffar, men utdelningen kom inte förrän i den andra när Johan Södergran – klart bäst i hemmalaget – mycket snyggt spelade fram till Derek Roy som skickade in 1–0. Kvitteringen kom när Christoffer Bengtsson satte pucken förbi Jacob Johansson i hemmamålet.

Likaläge efter två perioder kändes ganska logiskt en jämn och temposvag match som inte nådde några höjder.

Nils Höglander noterades för 1–2 i numerärt överläge innan Joe Whitney utjämnade med en backhand mellan benen på Ville Kolppanen. LHC var på väg mot att åtminstone få oavgjort, men det dröjde inte länge förrän avgörandet kom. Jacob Johansson, som dessförinnan svarat för en del vassa parader, kom helt snett och Daniel Zaar gavs utrymme att sätta 2–3.

Mer än så blev det inte.

– Det känns riktigt tufft här och nu. Vårt power play är en akilleshäl där vi befinner oss just nu. Vi måste kunna utnyttja det bättre, sa Tommy Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten