Tabelljumbon Linköping HC har som bekant fått en bekymmersam start på SHL-hockeyn och är det något som saknats så här långt så är det målskyttet. Anfallsstjärnan Broc Little har missat de senaste matcherna på grund av misstänkt hjärnskakning och tränade inte på måndagen, men om inget tillstöter under veckan kan det bli comeback i viktiga bortamötet med Leksand på lördag.

– Det är förhoppningen, säger Bert Robertsson, tränaren.

Och fortsätter:

– Det är fortfarande så att vi får ta det dag för dag, men nu har han varit på is och. . .ja, det går framåt.

Samtidigt tvingas en annan LHC-forward till vila efter en smäll mot huvudet mot Malmö (1–2) i lördags. Arvid Costmar hamnade illa till efter en olycklig tackling mot sargen i sitt första byte, tvingades utgå och spelade inte mer efter det. Nu är det den så kallade hjärntrappan som gäller innan juniorlandslagsforwarden är aktuell för spel igen.

Patrik Lundh kom tillbaka och spelade senast efter att ha missat en match, men tränade inte nu.

– En försiktighetsåtgärd. Med tanke på att vi inte spelar förrän till helgen nästa gång fick han ta en dags extra vila, säger Robertsson.

 

Långtidsskadade centern Dan Pettersson, som opererade knäet i våras, är tillbaka i kollektiv träning, men än så länge inte med i några spelövningar med kontakt. 

– Tanken är att fortsatt trappa upp det vartefter. Allt känns bra och det går enligt planen, säger Pettersson.

När hoppas du på spel?

– Det är sagt november, så det siktar jag fortfarande på.