Bibics besked efter smällarna

Skadehelvetet fortsätter för LHC-backen Almen Bibic. Nu tvingas han till fortsatt vila. ”Det är det enda jag har att säga om mitt läge för tillfället”, skriver han på Instagram.

31 juli 2019 12:00

Ishockeysäsongen är i gång, men Almen Bibic som förra vintern drabbades av dubbla hjärnskakningar är ännu inte i närheten av att vare sig träna eller spela. Det berättar han själv i ett inlägg på sitt eget Instagramkonto där han skriver:

”Hockeysäsongen har dragit igång men för min del blir det fortsatt vila, då jag tyvärr inte är 100 procent efter smällarna i vintras. Det här är det enda jag har att säga om mitt läge för tillfället. Media vänligen respektera.”

26-åringen har kontrakt med Linköping HC i ytterligare en säsong, men som vi berättat tidigare har det efter förra säsongen arbetats för att hitta en ny klubb som kan ta över kontraktet.

Men just nu är det inte aktuellt utan fortsatt rehabilitering som gäller.

Niklas Persson, LHC:s general manager, säger:

--Vi gör allt vi kan för att stötta Almen under hans rehabprocess. I övrigt vill jag inte kommentera så mycket utan hänvisar till det han själv skriver.

Almen Bibic kom till LHC från Rögle i december 2017. Under hösten och vintern drabbades publikfavoriten och backtuffingen av flera hjärnskakningar på kort tid vilket medförde att det endast blev 22 matcher i SHL.

Han kom tillbaka mot slutet av säsongen, men drabbades efteråt av nya bakslag och är fortfarande inte återställd. Nu har han också lämnat Linköping och flyttat till Skåne där han kämpar för att bli frisk.

Efter comebacken i våras berättade han för Sporten om sin oro efter de otäcka smällarna:

– Känslomässigt har jag varit djupt nere och skrapat i botten. Jag har varit nedstämd och. . . ja, det var enormt tufft. Det är nästan så att oron att inte kunna spela mer dränker dig till slut, sa Bibic i slutet av februari.s

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten