"Bengtsson har hoppet uppe

Det kan vara sista matchen för säsongen på torsdag. Men Linköping HC tänker spela vidare efter HV71 borta.

14 mars 2019 07:00

– Jag spelar hockey, hoppas jag, säger LHC-backen Lukas Bengtsson på frågan vad han gör på lördag.

LHC har en bra statistik mot E4-grannen i Jönköping. I SHL i år har det blivit tre segrar, 5–1 hemma och 3–1 borta i höstas och 4–3 i sudden hemma efter nyår.

Vad minns du av förra matchen i Kinnarps arena?

– Bra tryck i hallen, en bra bortamatch. Klart att det stärker oss att vi vunnit mot HV tidigare. Man blir taggad av stämningen och vi är otroligt laddade inför den här matchen, men alla matcher är en ny match, säger Lukas Bengtsson.

24-åringen kom till LHC som en back tänkt att dominera. Han har spelat 41 matcher, och missat tio på grund någon "bonnförkylning" och någon smäll.

Men han har fått mycket speltid när han spelat och är nöjd med säsongen för egen del. Han har lärt sig att hantera spel på hög nivå, samtidigt som han lever med sjukdomen Pots syndrom som han berättat om tidigare.

Bengtsson har några skadedrabbade säsonger bakom sig innan han kom till LHC.

– Det har gått bra, men jag hade velat att laget legat högre upp. Det började bra med bra flow i höstas, men varit tyngre på slutet, säger Lukas.

Hur ska ni spela mot HV?

– Vara nära varandra, ha en bra struktur och en stark defensiv. Vi ska ligga nära och ha en fart ihop, säger Lukas Bengtsson.

LHC:s forward Adam Brodecki kan dock inte spela torsdagens grundserieepilog mot HV71. Med befarad hjärnskakning.

Adam Brodecki tvingades avbryta tisdagens match mot Brynäs redan i första perioden. Med befarad överkroppsskada.

Men i samband med tisdagens träning i Saab arena kom ett annat besked.

Brodeckis skada är ytterligare en hjärnskakning i LHC-laget.

Därför spelar Brodecki inte mot HV71.

Är han borta resten av säsongen?

– Det vet vi inte. Det beror på hur långt vi går i slutspelet, säger LHC-tränaren Tommy Jonsson.

I övrigt är skadelistan oförändrad i Linköpingslaget. Alla, utom Brodecki, som var med mot Brynäs är tillgängliga till HV-matchen.

– Jag har inte tagit ut något lag än, säger Tommy Jonsson.

Vad säger du om segern mot Brynäs?

– Jag unnar verkligen laget den. Lön för mödan, säger tränaren.

Vad säger du inför avslutningen?

– Spännande, så får vi se vad utgången blir.

Räcker det med tre poäng?

– Vet inte, vi kan bara fokusera på att vinna vår match, säger Tommy Jonsson.

Sista omgången, start klockan 19: Luleå–Växjö, Mora–Timrå, Rögle–Skellefteå, Färjestad–Djurgården, HV71–Linköping, Malmö–Örebro, Frölunda–Brynäs.

Tre lag om en slutspelsplats

Örebro, Brynäs och Linköping har alla tre chansen att ta sig SM-slutspelet i ishockey. Det lag som slutar på tionde plats i SHL-tabellen tar den sista platsen till åttondelsfinalspelet.

10) Örebro, 69 poäng, -14 i målskillnad. Möter på torsdag: tabellsjuan Malmö (borta). Går vidare till åttondelsfinal: Om laget tar fler poäng än Brynäs. Säkrar tiondeplatsen definitivt om det blir tre poäng mot Malmö. Har allt i egna händer.

11) Brynäs, 69 poäng, -26 i målskillnad. Möter på torsdag: tabelltrean Frölunda (borta). Går vidare till åttondelsfinal: Om laget tar fler poäng än Örebro.

12) Linköping, 67 poäng, -9 i målskillnad. Möter på torsdag: tabellåttan HV71 (borta). Går vidare till åttondelsfinal: Om laget tar tre poäng borta mot HV71, samtidigt som Örebro och Brynäs förlorar efter ordinarie tid. (TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius