Bekräftat: Backstjärnan lämnar LHC för KHL

Linköping HC går nu ut med att backstjärnan Lukas Bengtsson är förlorad för klubben. "Vi tappar en för oss väldigt viktig spelare", säger LHC:s general manager Niklas Persson till lhc.eu.

15 maj 2019 15:11

Bengtssons framtid har varit en snackis under hela våren och det är ingen direkt överraskning att han nu lämnar LHC. Sportbladet.se har tidigare skrivit att 25-åringen är klar för St Petersburg i KHL. Det har inte ännu blivit officiellt, men under onsdagen gick i alla fall LHC ut med att Bengtsson lämnar Linköping. Han utnyttjar sin KHL-klausul som fanns i kontraktet.

– Lukas gjorde en väldigt stark säsong hos oss och fortsatte sedan vara bra när han spelade i landslaget. Vi tappar en för oss väldigt viktig spelare, men tack vare en tidig indikation på intresset så har vi kunnat inleda arbetet med att ersätta honom, säger LHC:s general manager Niklas Persson till klubbens hemsida.

Lukas Bengtsson gjorde succé i sin första säsong i LHC och stod för 24 poäng på 42 matcher.

Frölundabacken Kristoffer Gunnarsson, som spenderade en del av den gångna säsongen på lån i LHC, är klar för allsvenska Mora.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson