LÄS MER: "Bra jobbat, Linköping – det var ni värda"

Viktor Svedberg gjorde sin sista LHC-match mot Malmö i lördags (4–3) – och nu kan vi berätta vem som kommer i stället. Enligt vad Sporten erfar är det klart att LHC lånar in Kristoffer Gunnarsson från Frölunda.

Övergången kommer enligt säkra källor att bekräftas senast under måndagen, men parterna är överens och Gunnarsson kan spela redan i nästa match mot Brynäs.

21-åringen från Borås slog igenom i Frölunda för några år sedan då han tog plats i svenska JVM-laget och draftades av Vancouver. Tidigt under förra säsongen skrev han också nytt kontrakt med Frölunda. Men i höst har defensivinriktade backen fått begränsat med speltid och står noterad för 15 matcher i SHL (och ett mål).

Därför blir det nu klubbyte.

För LHC blir det en betydligt billigare lösning än att behålla Viktor Svedberg, som i sin tur ville vidare och enligt våra uppgifter inom kort presenteras för KHL-klubben Barys Astana i Kazakstan. Kristoffer Gunnarsson är betydligt mer oprövad, men anses passa in i den roll som klubben söker med tanke på att där redan finns mer spelskickliga försvarare. Fysiskt stark, med sina förtjänster i defensiven. Bra attityd och jobbar hårt, med en del att förbättra i det mer konstruktiva spelet.

Tanken är att han främst ska täcka upp för Almen Bibic som kämpar för att komma tillbaka efter dubbla hjärnskakningar och backarna påminner också en hel del om varandra i spelstil.

Med största säkerhet kommer även Adam Ginning att bli uttagen till junior-VM, vilket gör att LHC behöver förstärka på backsidan.