Melin: "Varit kul att få fortsätta"

Roger Melin hade inte haft något emot att fortsätta som tränare i LHC.

Roger Melin.

Roger Melin.

Foto: Peter Jigerstrom

LHC2014-12-19 14:09

– Det hade i och för sig varit kul att få fortsätta, men jag har också förståelse för att klubben tar det här beslutet. Det är bara att acceptera och se fram emot nya utmaningar, säger Melin till Corren sedan beskedet kommit att hans kontrakt inte kommer att förlängas efter säsongen.

Hans röst avslöjar ingen bitterhet mot LHC och han tycker själv att han har all anledning att vara nöjd med det han uträttat och uträttar i klubben.

– Det känns som att jag varit med och byggt upp något bra här och jag har skaffat mig starka känslor till både klubben och staden. Men jag har väl haft det här beskedet på känn då klubben inte haft några diskussioner med mig om att förlänga, säger Melin som totalt varit sex säsonger i LHC.

Det spekuleras redan i att du hamnar i Brynäs nästa säsong?

– Jag vet inte riktigt var det ryktet kommit ifrån, men det är absolut inget klart med Brynäs. Jag har svårt att se varför de skulle vara intresserade, men jag skulle inte ha något emot att träna dem igen. Jag hade fyra jättefina år där, säger Melin.

Han fortsätter:

– Just nu har jag bara fullt fokus på att avsluta den här säsongen på bästa sätt med LHC och där lägger jag all kraft och energi. Sedan får min agent sköta det där andra, jag är sugen på egentligen vad som helst och känner fortfarande en stor passion för att leda och träna ett hockeylag.

LHC:s general manager Fredrik Emvall säger till Corren om beslutet:– Vi är supernöjda med det Roger har gjort och gör i vår klubb, men vi känner att vi vill ha in ny energi och en ny röst efter tre år. Och att gå ut med beskedet redan nu gör att vi slipper en massa spekulationer.

Har ni någon ny tränare på gång?

– Vi har ett par intressanta namn som vi tittar på och det får ta den tid det tar att hitta den bästa lösningen för oss.

Letar ni i Sverige eller i utlandet?

– Det är främst i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!