Ilska i LHC efter förlusten

LHC-irritationen var stor efter den bittra förlusten i Skellefteå.

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT

LHC2015-04-01 22:14

– Jag vill inte låta som en dålig förlorare och inser att det är att gripa efter halmstrån, men det känns som det är halmstrån vi behöver just nu. Det var en solklar utvisning som domarna missade trots att en av dem stod alldeles intill, sa Dan Tangnes, assisterande tränaren, efter 2–3-förlusten efter förlängning i tredje SM-semifinalen mot Skellefteå.

"Ful smäll"

Situationen som rörde upp känslorna i LHC-lägret var den som inträffade i slutet av tredje perioden när Nichlas

Hardt, som tidigare hade kvitterat till 2–2 och ordnat en förlängning, tacklades av Martin Sevc vid sargen.

Tv-bilderna visade tydligt hur tjecken träffade med armbågen i ansiktet på dansken, som slängde av sig handskarna och blev liggandes på isen.

– Vi har sett det i efterhand på video och det är en ful smäll som tar i huvudet. Det är en situation av många i en match, men det var en situation som borde ha renderat en utvisning och som kunde ha vänt matchbilden till vår fördel, sa Dan Tangnes, som efter matchslut var inne i domarrummet för att få en förklaring.

Nichlas Hardt kom tillbaka i spel, men LHC fick ingen chans att inleda förlängningen i numerärt överläge. I stället blev det hemmalaget som avgjorde efter fem minuter när Niclas Burström satte pucken i nättaket och såg till att mästarna nu har matchboll i Saab arena på fredag.

Då kan säsongen ta slut för LHC.

Mycket bättre

Efter bottennappet senast var det ändå mycket som var bättre den här gången. Inte minst var defensiven betydligt starkare och stabilare med målvakten Marcus Högberg i spetsen. Jacob Micflikier styrde in 1–0 i första perioden innan hemmalaget vände med två mål på 22 sekunder i slutet av den andra.

LHC:s förstakedja med Jeff Taffe & Co var inne på det andra och fick hård kritik efteråt.

– Den kedjan ska bära laget i sådana här matcher och jag tycker inte att de gör det. Det håller inte att släppa till ett mål på det sättet. Våra bästa spelare måste spela sin bästa hockey när det gäller som mest, sa Tangnes.

Med tillägget:

– Nu ska vi inte hänga ut några enskilda individer. Jämfört med kvartsfinalen har framförallt Taffe spelat upp sig.

Utgick

LHC drabbades av en tungt avbräck när Sebastian Karlsson olyckligt fick en smäll mot huvudet och tvingades utgå inför tredje perioden.

– Han har en historik av hjärnskakningar och då vill läkarna vara extra försiktiga, sa Dan Tangnes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!