"Är inte nära med någon spelare"

Med ett nytt sätt att spela fanns ingen plats för Adam Brodecki i LHC. "Vi hade inget emot att han lämnar", säger general managern Niklas Persson.

14 maj 2019 19:01

LÄS MER: Uppgift: Här är klubben för Bengtsson

Efter avklarad scoutingresa i USA tillsammans med tränartrion Bert Robertsson, Klas Östman och Johan Åkerman är han nu tillbaka på svensk mark. Back- och centerjakten går vidare och enligt Persson finns inget högaktuellt för dagen.

– Det kan jag inte påstå. Vi är inte nära med någon spelare, säger han.

Men det finns bud ute?

– Ja, det gör det. Jag pratar med några spelare och deras agenter, men det är inga förhandlingar som pågår.

Börjar du bli orolig?

– Nej, det tycker jag inte. Klart att jag också gärna hade sett att det varit klart, men det är ingen panik på det sättet. Det finns spelare på marknaden och det kommer att räcka till oss också. Men det är ett antal viktiga kuggar i laget som ska in och det allra viktigaste är att det blir rätt.

LHC-kvartetten såg tre matcher i AHL-slutspelet på plats i USA, men Persson vill som väntat inte nämna vilka spelare som följdes extra noga. Däremot erkänner han att några av de intressanta namnen inte visade så mycket som man hade hoppats på.

– Nej, vi hade önskat att få se lite mer. Samtidigt har vi följt spelarna tidigare, sett matcher på video och gillat det vi sett då, säger LHC-basen.

Hur var resan annars?

– Det var bra. Vi fick ut det vi ville.

Under tisdagen avslöjades också att Adam Brodecki lämnar LHC – trots ett år kvar på kontraktet. Aftonbladet var först med uppgifterna som också bekräftades för Sporten av Niklas Persson.

– Det har varit klart ett tag. Vi hade ett snack efter säsongen och hade olika funderingar. Adam ville gå vidare och vi hade inget emot det att han lämnar. Så det var inga problem att komma överens.

24-åringen värvades till LHC från Växjö och svarade för en stark höst, men mattades ju längre säsongen led. Efter det bittra slutet med LHC fick högerfattade forwarden göra debut i Tre Kronor under uppladdningen inför VM. Nu jobbas för att hitta en ny klubb utomlands.

En anledning till uppbrottet är att LHC med Bert Robertsson som huvudansvarig har för avsikt att förändra sitt sätt att spela. Då anses inte Brodecki, som svarade för 22 poäng på 46 matcher i LHC-tröjan, passa in i den profilen. Tanken är att spela mer intensivt, med mer av hårt jobb och mycket skridskoåkning.

– Enkelt sagt skulle man uttrycka det så. Vi pratade ihop oss om det i USA, säger Persson.

Brodecki lämnar – är det aktuellt att bryta kontraktet med ytterligare någon forward?

– Nej, inte som det ser ut just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten