VM-febern har lagt sig: "På väg uppåt"

VM-febern har lagt sig för Linköping FC:s Lina Hurtig och i senaste matchen mot Vittsjö var hon tongivande. Nu vill hon leverera på nytt mot Kopparbergs/Göteborg. "Det kändes som vi hittade tillbaka till rätt spår", säger LFC-anfallaren bestämt.

23 augusti 2019 21:22

Ett platt fall mot jumbon Kungsbacka och sedan en väl genomförd match mot Vittsjö. Linköping FC har blandat och givit – och Lina Hurtig lika så. Men efter ett ordentligt fall framåt både för laget och landslagsanfallaren senast har hon hittat den rätta känslan – samtidigt som hon även fick göra mål.

– Efter uppehållet har vi haft det lite tyngre både spel- och poängmässigt. Vi har tappat poäng där vi inte borde ha gjort det. Men under den senaste matchen kändes det som vi hittade tillbaka till rätt spår, säger hon och fortsätter:

– Det är bara skönt att det lossnade för mig. Sen om vi vinner och jag inte gör mål är jag glad ändå.

Efter en VM-debut med mycket anspänning och som inneburit ett nytt test i hennes karriär har hon landat hos Linköping i damallsvenskan igen. Och det har varit en omställning både fysiskt och mentalt.

– Det var mitt första VM och jag har alltid haft semester på sommaren annars. Det har varit lite speciellt att inte få lika mycket ledigt som man är van vid. Men det har känts okej ändå och jag har bara försökt att fortsätta jobba på, säger Hurtig.

Hur har kroppen känts efter VM?

– Än så länge har det känts helt okej. Men den senaste matchen fick jag en skjuts uppåt. . . det var lite tyngre innan det. Jag känner att jag är på väg uppåt igen.

KosovareAsllani lämnade LFC för spel i spanska CD Tacon, Nilla Fischer lämnade återbud till landslaget på grund av skada och Mimmi Larsson blev inte uttagen till EM-kvaltruppen. Därmed är det endast Lina Hurtig och Stina Blackstenius som i skrivande stund representerar Sverige från laget. Dock känner inte Hurtig att det blir en större press på grund av det.

– Jag känner alltid press och vill leverera oavsett. Jag vill hjälpa laget oavsett om jag spelar i landslaget eller inte, säger hon.

Nu väntar nästa drabbning – ett starkt Kopparbergs/Göteborg på bortaplan. Senast lagen möttes var så sent som i början på augusti och då vann Linköping med 1–0. Nu väntar dock även ett annat hinder: naturgräs.

– Vi har varit i väg och tränat på gräs för att känna på det eftersom vi ska spela på det. Men annars är det inget speciellt vi fokuserat på under träningarna. Vi har bra koll på Göteborg och vet vad vi vill göra, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi