"Vi vet om att vi hade behövt vinna"

Känslan var att Linköpings FC i det närmaste var tvunget att vinna mot Kopparbergs/Göteborg. Det gjorde man inte. "Klart att man grämer sig lite extra nu", suckade Stina Blackstenius.

24 augusti 2019 17:17

Anfallsesset blev LFC:s enda målskytt på Gamla Ullevi – men också den klart största målsumparen.

Sett till det massiva övertaget i spel och chanser kändes resultatet, 1–1, gissningsvis som en förlust för många av LFC-spelarna.

Blackstenius instämde, stirrade ner i marken och konstaterade:

– Vi borde ha gjort fler mål och vet om att vi nog hade behövt att vinna. I den första halvleken vet jag inte hur många lägen vi hade, men det var många.

Några mål blev det dock inte för LFC som till på köpet fick se Göteborgs mittfältsmotor Elin Rubensson skruva in en frispark läskigt nära Emma Holmgrens ribbkryss.

– En jättebra frispark. Vi vet om att hon har en bra högerfot och i ett sånt läge går det inte att göra så mycket, sa Blackstenius, om landslagskollegan.

Efter paus skulle Göteborg också sticka upp och skapa sin andra målchans i matchen. Julia Zigiotti Olme blev helt ensam med Holmgren som kom ut och gjorde sig stor.

– Det kom en plötslig djupledsboll så det var väldigt skönt att ta den så vi fortfarande var med i matchen, sa LFC-målvakten.

I övrigt fick hon nästan uteslutande se spelet vara i det andra straffområdet.

– Egentligen var det en av våra bästa matcher på hela säsongen. När man står längst bak vill man bara att bollen ska gå in i mål. Det är retligt när den inte gör det.

Blackstenius fyllde i:

– Så här långt in i säsongen är det bara ännu mer frustrerande. Vi vet hur viktig varenda poäng är och någonstans är det bara det som räknas. Även om jag verkligen tycker att vi höjt oss spelmässigt och skapat mer än vi gjort tidigare.

Hur känns det att själv ha missat så många lägen?

– Överlag önskar jag att jag fått ut mer av mitt spel den här säsongen. Sedan vill jag ofta sätta kraven högt och det är svårt att säga om det är rimligt eller inte. Jag kommer i alla fall till bra lägen och idag borde jag absolut ha gjort mer än ett mål.

Kvitteringen, i den 68:e minuten, på Frida Leonhardsen Maanums inlägg betydde dock en poäng.

– Det är fortfarande många poäng kvar att spela om och vi har inte gett upp. Det kan vi inte göra.

Sju omgångar återstår att spela och även om avståndet upp till serieledande Rosengård troligen är för långt är det bara fyra poäng upp till Göteborg på den åtrovärda andraplatsen som innebär Champions League.

– Ett poäng är ändå någonting att bygga vidare på. Det är så vi får se det, konstaterade Emma Holmgren som slutkläm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer