– En fantastisk möjlighet. Att möta en av Europas största klubbar är ett angenämt livsproblem, säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Vad vet du om PSG?

– Jag känner till några av spelarna, men jag vet inte så mycket än, säger Unogård.

LFC:s landslagsstjärna Kosovare Asllani har tidigare spelat för Paris Saint-Germain, det franska storlaget där nu Hanna Glas och Emma Berglund spelar.

LÄS MER: LFC får möta franska toppklubben

PSG tog sig inte till Champions League förra året, men laget slutade tvåa i franska ligan bakom ett överlägset Lyon, och är tredje högst rankat av de kvarvarande lagen i årets turnering, efter Wolfsburg och Lyon.

För Kosovare Asllani blir det lite av en repris från fjolåret, då hon på nytt ställs mot en av sina tidigare klubbar. Förra året åkte LFC ut mot Manchester City, där den svenska landslagsmittfältaren spelade 2016–2017. Och nu är det hennes första proffsklubb, PSG (2012–2016), som står för motståndet.

– En rolig lottning. Jag ville få dem. Det blir tufft, men det viktigaste var att undvika Wolfsburg och Lyon, säger Kosovare Asllani till SVT.

– Vi ska studera dem noggrant inför matcherna. Men vi kan nog dra nytta av konstgräset på hemmaplan. Det är ingen omöjlig motståndare, menar Asllani.

LFC var seedat elva inför lottningen och visste att det skulle bli ett bra lag som motståndare. LFC tog sig vidare med 10–1 mot Kharkiv, medan PSG gjorde totalt 6–1 mot S:t Pölten.

– Vi visste om att det skulle bli en tuff lottning. Men en rankning är bara en rankning, man vet inte mycket mer än så, säger Olof Unogård.

LFC-tränaren har sin egen trupp att pussla ihop. Det är skador lite här och var och nya regler säger att det inte får värvas alls mellan transferfönstren, inte ens avtalslösa spelare.

LFC har de spelare som finns nu till åttondelsfinalen mot PSG.

– Vi har ett pussel att lägga, säger Unogård.

Av de skador som drabbade LFC i Piteå, förlust med 2–4, är det troligen inget allvarligt med Anna Oscarssons stämplade fot. Hon kunde stödja på foten dagen efter.

Däremot kan det vara allvarligt med Johanna Rasmussens knä. Hon magnetröntgas i Köpenhamn på tisdagen.

– Piteås läkare var positiv, men Johanna själv var skeptisk. Det kan vara korsbandet, säger Olof Unogård.

När det gäller målvakten Matilda Haglund ska hon kunna vara tillgänglig igen till nästa match mot Eskilstuna hemma den 13 oktober.

Matcherna mot PSG blir i Linköping troligen den 17 oktober och i Paris om LFC får sin vilja igenom den 1 november.

Rosengård tillhörde de seedade lagen och fick därför en på pappret lättare motståndare i sin åttondelsfinal: Slavia Prag.

Fridolina Rolfös Bayern München ställs mot schweiziska FC Zürich, medan Nilla Fischers Wolfsburg ställs mot spanska Atlético Madrid, som lite överraskande slog ut Manchester City i förra omgången.

Mötet Fiorentina–Chelsea blir också intressant ur svensk synvinkel. Där ställs Stéphanie Öhrström, målvakt i Fiorentina, mot en trio svenskar: Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

Kvartsfinaler spelas sedan i mars, semifinaler i april och finalen på Ferencváros Stadium i Budapest den 18 maj 2019. (TT-Corren)